HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A cigánygyűlölet összehozza a magyarokat és a románokat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Augusztus 31    Forrás: nol.hu


Ez a cikk archív

A székelyföldi Kézdiszentlélekre készülnek bukaresti motorosok, hogy megemlékezzenek augusztus tizedikén elhunyt társukra.

Hirdetmény

A Chopper Academy MC Romania motoros klub szeptember 20-ára hirdette meg a megemlékezést. Péntek délutánig a 785 meghívott közül 157-en jeleztek vissza, 107 biztosra ígérték részvételüket.

 

– Le akarjuk róni kegyeletünket az elhunyt motoros előtt, illetve jelezni akarjuk, hogy nem felejtjük el a történteket, és nem adjuk fel, amíg a hasonló eseményeknek nem lesz vége – olvasható a szervezet Facebook-oldalán közzétett felhívásban, amely csatlakozásra kéri fel valamennyi bukaresti motoros klub tagjait.

 

Augusztus tizedikén a székelyföldi Kézdiszentléleken (Sanzieni) egy motoros meghalt, miután elgázolt egy kislányt, és egy háznak ütközött. A megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. A helybéli magyarok és a motoros társai gyanítják, hogy az első motorost valójában megölték a roma kislány rokonai. Az eset felszínre hozta a magyarok és a romák közötti évtizedes ellentéteket, a településen szinte tapintható a feszültség.

 

 

Szerdán a magyarországi Gój Motoros Egyesület két tagja és mintegy harminc székelyföldi motoros tartott „békés gyertyagyújtást" a baleset helyszínén. A romák a jelentős rendőri jelenlét ellenére elhagyták a települést a rendezvény idejére. Két hete mintegy kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze, hogy lerója kegyeletét az elhunyt motoros előtt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt