2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az RPT önállóan indul a nemzetiségi választáson, nem köt szövetséget
2014. 08. 28. 00:00

A Roma Polgári Tömörülés a 2014. évi roma nemzetiségi önkormányzati választásokon önállóan indul, és nem köt szövetséget - jelentette ki Makai István elnök.

A roma érdekképviseleti szerevzet vezetője a RomNethez eljutattott közleményében azt írta: "A Roma Polgári Tömörülésben dolgozók felismerték, hogy a roma politikában változásra , hiteles és tisztességes vezetőkre van szükség, akik méltóképpen tudják képviselni közösségeiket."

Hozzátette: ezért a Roma Polgári Tömörülés nem köt szövetséget semmilyen szervezettel, hanem önállóan indul a választásokon.

 

Makai István azt írta, aki a Roma Polgári Tömörülés színeiben szeretne indulni a nemzetiségi önkormányzati választáson, az jelentkezzen az [email protected] címen, vagy  +36 1 789 0517-es telefonszámon.

 

Makai-RPT

 

Maki István, aki a 2010-es kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált Roma Polgári Tömörülés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke is, korábban a RomNetnek úgy fogalmazott: Magyarország felemelkedésén és jövőjén romáknak és nem romáknak együtt kell gondolkodnia és dolgoznia, mert ez közös ügyünk.


Az RPT 2010 október 4-én tartott választásokon 45.203 szavazatával a második legerősebb roma civil szervezetnek bizonyult, míg az elnyert mandátumok tekintetében a harmadik erővé vált 708 megválasztott képviselőjével.