HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tovább folytatják a demonstrációt a romák Miskolcon

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Augusztus 12    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

Miskolc – Augusztus 15-ig meghosszabbították a belvárosi demonstrációt a miskolci romák. Pozitívnak lehet értékelni az elmúlt napok összefogását, hiszen nagyon sokan biztattak bennünket a szolidaritásukról.

Hirdetmény

Pozitívnak lehet értékelni az elmúlt napok összefogását, hiszen nagyon sokan biztattak bennünket a szolidaritásukról, ráadásul az elmúlt öt napban megközelítőleg 100-150 ember valamennyi időt eltöltött itt nálunk – mondta érdeklődésünkre vasárnap délután a Szent István téri helyszínen Váradi Gábor, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat miskolci elnöke. – Akik jöttek, nem jöttek üres kézzel: ásványvizet, kávét, süteményt, de volt, aki ebédet hozott nekünk. A roma vezető felvetésünkre, hogy szombaton valakik leköpték sátraikat, a következőket mondta:

 

 

- Annak is elfogadjuk a véleményét, aki leköpte a sátrunkat. Az az ő véleménye – fogalmazott. – Az az ő érték­ítélete. Pénteken kerekasztal-beszélgetést rendezett a 25 évvel ezelőtt alakult Gettó Ellenes Bizottság, és a Miskolc Maradunk. Ami megmaradt bennem ennek kapcsán az nem más, mint az, hogy 1989-ben könnyebb volt demokratának lenni, mint most.

 

Váradi Gábortól megtudtuk azt is, hogy Soós Attila, a FIDESZ-KDNP képviselőcsoportjának szóvivője az egyik reggel meglátogatta őket.

 

Aki akarja, szintén megteheti és beszélgethet a demonstrálókkal, ugyanis a korábban augusztus 10-ig kapott területfoglalási engedélyüket augusztus 15-ig meghosszabbították a Szent István téren. Ugyanakkor a számozott utcáknál augusztus 21-ig kaptak engedélyt sátraik elhelyezésére, a véleménynyilvánításra.

 

- Lehet, hogy itt sem maradunk a meghosszabbított időpont végéig, és elképzelhető, hogy a számozott utcákra koncentrálunk majd – tette hozzá. – Nem hiszem, hogy ördögtől való az, amiért küzdünk. Egy valamit szeretnénk: biztonságos lakhatást.

 

Vasárnap egyébként délután 4 óra és este fél 10 között szüneteltették a számozott utcai demonstrációt a szervezők a DVTK meccs miatt.

 

ÉMHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt