HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Miskolc: Farkas Flórián előre tudott a készülő kitelepítésről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Július 17    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Előzetesen tudott a cigányok kitelepítéséről Farkas Flórián, az ORÖ elnöke és Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló, ismerte el az atv.hu-nak Farkas Félix.  

Hirdetmény

Az Országos Roma Önkormányzat elnökét a polgármester tájékoztatta a rendeletről. Farkas sem akkor, sem azóta nem szólalt meg az ügyben.

 

Előzetesen tudott a cigányok kitelepítéséről Farkas Flórián, az ORÖ elnöke és Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló, ismerte el az atv.hu-nak Farkas Félix.  

 

Mint megírtuk, a miskolci közgyűlés május 9-én szavazta meg azt a rendeletet, mely szerint a bérlakásaikból kiköltöző lakók kétmillió forintot kaphatnak a várostól, ha vállalják, hogy öt évig nem térnek vissza Miskolcra. Az érintettek elsősorban a település különböző nyomortelepein élő romák - ebben mindenki megegyezik.

 

A rendelet országos vihart kavart: bírálói szerint a választásra szóló látszatintézkedés, mellyel csupán exportálni akarják a nyomort. Ugyanakkor állítólag tízezrek írták alá a telepek felszámolását támogató íveket - erről Kriza Ákos fideszes polgármester beszélt a minap.hu-n megjelent interjúban.

 

Kriza azt is elmondta, hogy a változás előtt, - vagyis legkésőbb május elején - személyesen tájékoztatta az összes helyi roma nemzetiségi vezetőt, valamint Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét és Farkas Félix roma nemzetiségi szószólót is.

 

Mivel az ügyben sem Farkas Flórián, sem Farkas Félix nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, az ORÖ titkárságán keresztül megkerestük őket.

 

Farkas Félix az atv.hu-nak megerősítette, hogy valóban kaptak szóbeli tájékoztatást Krizától, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyeztetés nem volt. Arra a kérdésre, hogy a cigányság első számú vezetőiként miért nem szólaltak meg, illetve hogy mit gondolnak a romák kiköltöztetéséről, Farkas Félix azt felelte: erre már nincs ideje válaszolni, mert „egy teremből jött ki, és vissza kell mennie”.

 

Farkas Flórián egyszersmind a Fidesz-szövetséges Lungo Drom országos vezetője, míg Farkas Félix a szervezet Borsod megyei vezetője is.

 

Éhséglázadásokat vizionál Pásztor

 

Meg kellene értenie mindenkinek, hogy Magyarországon a cigányság problémájának megoldása egyet jelent az ország jövőjével - mondta Pásztor Albert független, az MSZP és a DK által is támogatott miskolci polgármesterjelölt a Népszabadságnak. Kifejtette: a cigányok jelentős részének nincs módja integrálódni, munkát kapni, mert képzetlenek, sok helyen szegregálódtak és "javarészben sajnos kriminalizálódtak" is. "Itt-ott nagyon hamar akár éhséglázadások is lehetnek. Emberek nyomorognak, és mivel nem fogják hagyni, hogy a gyermekeik is éhezzenek, bemennek majd a boltokba, és elveszik, ami kell" - mondta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt