HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Országos Roma Önkormányzat 101 milliót kapott láthatatlan kampányára

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 április 13    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Nemzeti Választási Bizottság határozata alapján az Országos Roma Önkormányzat mintegy 101 millió forintot kapott adófizetői pénzből választási kampányra, de erre utaló tevékenységük láthatatlan maradt

Hirdetmény

A Nemzeti Választási Bizottság határozata alapján az Országos Roma Önkormányzat mintegy 101 millió forintot kapott adófizetői pénzből választási kampányra, de erre utaló tevékenységük láthatatlan maradt. Az ORÖ  még arra is képtelen volt, hogy saját honlapjára egy közleményt tegyen ki, vagy tudassa, ki vezeti majd az ORÖ nemzetiségi listáját. Ez a Farkas Flórián által 4 évvel ezelőtt meghirdetett törvényesség, erkölcsiség és szakmaiság. Sajtófőnöke, és tanácsadója, a MIÉP volt szóvivője talán erre is figyelmezethette volna. www.oronk.hu

 

Tény, a nemzetiségi választói névjegyzékbe összesen 14.271 ember került be. Mintegy ötezren az utolsó napokban kérték törlésüket a névjegyzékből. Az ORÖ nemzetiségi listájára végül összesen 4.048 ember szavazott, így a listavezető Farkas Félix aki a Lungo Dromban és az ORÖ-ben is Farkas Flórián helyettese, most szószólóként ott ül majd az országgyűlésben. Kap fizetést, költségtérítést, csak nem szavazhat. Ez az igazi díszcigányt képviselet.

 

Azt, hogy a nemzetiségi önkormányzat mire költhette a 101 millió forintot, minden bizonnyal kiderül az elszámolásánál, mert kampánytevékenységet az ORÖ részéről az elmúlt 3 és fél hónapban nem láttunk. Egyetlen levél került mindössze nyilvánosságra januárban, amelyben Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, a Fidesz  országgyűlési képviselője arra kéri a cigányokat, egyelőre ne regisztráltassák magukat a nemzetiségi választói névjegyzékbe. Ez még a választás időpontjának kitűzése előtt történt, így a levelek költségeit sem számolhatják el, mert nem a kampányidőszakban történt.

 

Kampányeseményekről, fórumokról, a listavezető tájékozató rendezvényeiről sem a sajtóban, sem közösségi portálokon nem lehetett olvasni, hirdetésekkel, plakátokkal nem találkoztunk. Az ORÖ kétnapos Borsod megyei rendezvénye nem a kampányhoz, hanem a kormánnyal közös foglalkozatási programjához kapcsolódott, így  bízunk abban, kettős elszámolás nem valósul meg.

 

Farkas Flórián., az ORÖ elnöke, aki a Fidesz országos listájának 17. helyéről újra parlamenti mandátumot kapott, a kampányidőszakban egyetlen egyszer sem nyilvánult meg, a választások után viszont kiadott egy büszke hangvételű közleményt, amelyben úgy fogalmazott: a roma szavazók közel 90 százaléka, vagyis közel 260-270 ezer fő a Fidesz-KDNP kormány munkájának folytatására voksolt, és ez történelmi eredmény.

 

A választási biztosság közlése alapján a legtöbb költségvetési támogatást a roma önkormányzat kapta, összesen több mint 101 millió forintot, míg a legkevesebbet a bolgár önkormányzat, csaknem 8,4 millió forintot.

 

A görögök 8,8 millió, a horvátok 21,2 millió, a lengyelek 8,7 millió, a németek 69 millió, az örmények 8,8 millió, a románok 12,8 millió, a ruszinok 12,2 millió, a szerbek 10,2 millió, a szlovákok 16,9 millió, a szlovénok 9,5 millió, az ukránok 10,3 millió forintot kaptak kampánycéljaikra.

 

Önálló, teljes jogú képviselője egyetlen nemzetiségnek sem lett.

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt