HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Magyarországi Cigány Pártot is választási csalással gyanúsítja egy aktivista

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Március 24    Forrás: hvg.hu


Ez a cikk archív

Nem akart részt venni a választási csalásban, inkább feljelentést tett a rendőrségen egy választási ajánlóívekkel aláírásokat gyűjtő aktivista, aki hétfőn tartott sajtótájékoztatót. Azt állítja, hogy öt pártról is tud, amelyek részt vettek az aláírások kopírozásában.

Hirdetmény

Egyes pártok akvitistái egymás között másolgatták az általuk összegyűjtött választói ajánlásokat - jelentette be hétőn sajtótájékoztatón egy Marek Bertram nevű egyetemista, aki állítása szerint maga is aktivistaként vett részt az aláírások gyűjtésében, de a másolgatásban már nem volt hajlandó részt venni, inkább feljelentést tett a rendőrségen.

 

A politológus szakos hallgató hétfőn a Nemzeti Választási Iroda budapesti Alkotmány utcai központja előtt számolt be arról, hogy a Magyarországi Cigány Pártnak segített az aláírások gyűjtésében Budapest 1. választókerületében, vagyis a Belváros-Lipótvárosban.

 

A korábbi kopogtató cédulás rendszer helyett az új választási törvény szerint idén már ajánlóíveken gyűjthették a pártok a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, minderre február közepétől március 3-ig volt lehetőségük. Mivel egy választópolgár több jelöltet is támogathatott, sajtóhírek szerint több kisebb párt lemásolta egymásról az aláírásgyűjtő íveken szereplő neveket, így biztosítva magának a jelöltállítást.

 

Marek Bertram azt állítja, hogy hasonló történt az MCP-nél is, szerinte hozzájuk a JESZ és a KTI nevű pártok (utóbbi Szili Katalin alakulata) állítottak be azzal, hogy egymásról másolják le a neveket. Marek azt állítja, hogy amikor őt is erre a bűncselekményre próbálták rávenni, akkor arra nem votl hajlandó és szombaton feljelentést tett a rendőrségen az ügyben. Azt állítja, hogy tanúként szerepel az ügyben az MCP egyik magasabb rangú tisztségviselője is, illetve egy olyan személy is, akinek az aláírása felbukkan olyan pártok ívein is, amelyekre nem is adott le jelölést. Marek azt mondja, hogy a rendőrségen dokumentumokat is bemutattak, amelyek bizonyítjáka  csalást.

 

Az aktivista azt állítja, hogy ismeretlen tettesek mellett több párt ellen is feljelentést tettek, így a KTI, a JESZ, az MCP, a SZAVA és a Zöldek Pártja ellen is. Marek Bertram a Most Mozgalom nevű be nem jegyzett civil szervezet nevében tartotta héftői sajtótájékoztatóját.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt