2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Választás 2014 – Az MCP eddig 20 jelölttel a nyilvántartásban
2014. 03. 02. 00:00

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a Magyarországi Cigány Pártnak eddig 20 jelöltet sikerült nyilvántartásba vetetnie.

Az MCP-nek borsod megyében 7, hajdú-biharban 2, heves megyében 1, nógrádban 1, somogyban 1, szabolcs-szatmár megyében 5, tolnában 1, zalában 2 fő jelöltet sikerült nyilvántartásba venniük. 11 fő döntésre vár, és négy jelölt nyilvántartásba vételét elutasították. Az eddigi adatok alapján még két megyében és Budapesten kell sikeresen jelöltet állítaniuk, és teljesíteniük kell a 27 egyéni választókerület jelölt állításának kritériumát.

 

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján jól kivehető, hogy a párt nevesebb képviselői  nem mérettetik meg magukat egyéni listán, hanem inkább a kényelmesebb országos listára akarnak felkerülni.

 

Mindezek mellett kijelenthető, hogy a nagy pártokhoz képest csekély, de az eddigi választásokon induló roma pártok közül az MCP érte el eddig a legsikeresebb jelöltállítást. Hogy országgyűlési képviselőhelyet is tud majd magának szerezni, az majd április 6-án derül ki.