HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hallgatott a Fidesz az ácsi polgármester kritikájára

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Február 25    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Lakatos Béla keményen bírálta Farkas Flóriánt és az általa vezetett Országos Roma Önkormányzatot, valamint kritizálta a Fidesz cigánypolitikáját is, amiért túlságosan az előbbiekre hagyatkoznak. Mégsem ez verte ki nála a biztosítékot, hanem a választási törvény kisebbségekre vonatkozó része. Tavaly decemberben fel is függesztette párttagságát, most azonban pozitív változást lát, így újra a pártot segíti.

Hirdetmény

Visszavonja párttagsága felfüggesztését Ács fideszes polgármestere, Lakatos Béla. Magyarország egyetlen cigány városvezetője tavaly decemberben az új választási törvény elleni tiltakozásul függesztette fel párttagságát a Fideszben.

Lakatos az Indexnek akkor arról beszélt, mivel a 2014-es választásokon nem szavazhat pártlistára az, aki nemzetiségiként akar voksolni, ez válaszút elé állítja a kettős identitású cigány lakosságot: vagy vállalják a romaságukat és romákra szavazhatnak, vagy nem, és akkor beleszólhatnak az országos politikába. Egy korábbi, lapunknak adott interjújában Lakatos keményen bírálta a Farkas Flóriánt és az általa vezetett Országos Roma Önkormányzatot is.

Lakatos a Fidesz pártigazgatójának és helyi választókerületi elnökének küldött múlt heti levelében arról ír, a pártvezetés nyitott volt a kritikáira, ráadásul a párttal szövetséges Lungo Drom is a kisebbségi regisztráció ellen szólította fel híveit:

Meggyőződésem, hogy fontos volt felhívni a figyelmet az ORÖ által felügyelt tevékenységek alacsony hatékonyságára valamint a kisebbségi választási törvény hibájára. Úgy érzem ez a kritika előre vitte ezt az ügyet és segítheti a jövőben ennek a kérdésnek a hatékonyabb kezelését.

Egyértelművé vált számomra, hogy a problémát a pártvezetés is szeretné kezelni, és a romák helyzetének javításában hatékonyabb módszereket bevezetni a 2014-es választások után, illetve az Európai Unió által nyújtott támogatások 2014-2020 közötti szakaszában a jelenlegi rendszert ezen a területen megjavítani. Emellett bebizonyosodott, hogy a kisebbségekre vonatkozó választási törvény jelenlegi formája a roma kisebbség számára nem volt eléggé kidolgozott, és maga Farkas Flórián ORÖ elnök is a regisztráció ellen kérte a Lungo Drom tagjait.

Lakatos szerint azzal, hogy a Fideszt támogató romák nem kisebbségiként szavaznak, hanem az országos pártlistákra, jelentős roma szavazatot sikerült megmenteni a kormánypárt számára. Levelét azzal zárja, hogy munkájával a Fidesz helyi választókerületi elnöke, Czunyiné Bertalan Judit sikeréért fog dolgozni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt