2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kotlebával pózolt a magyar nagykövet, a cigánybűnözésről cseverésztek
2014. 02. 21. 00:00

Marián Kotleba megyeelnök február 20-án Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét fogadta - olvasható a Besztercebánya Megyei Önkormányzat weboldalán.

A weboldal által közzétett hír szerint a hivatalos találkozó témáját főként a határokon átnyúló együttműködés lehetőségei képezték.

 

 

A tárgyalás során mindkét fél konstatálta, hogy Besztercebánya megye déli része, és a szomszédos magyarországi régió is a legszegényebb és a munkanélküliség által leginkább sújtott térségek közé tartozik.

 

A szóba jövő együttműködési lehetőségek ezt a régiót célozzák majd - szögezte le a tárgyalás után Balogh Csaba és Marián Kotleba.

 

"A felek párbeszédet folytattak egy jövőbeli találkozóról is, amin az egyre növekvő cigánybűnözést vitatnák meg, melyre mindkét fél alapvető problémaként tekint" - áll a Besztercebánya Megyei Önkormányzat weboldalán.

 

 

Marián Kotleba a szélsőségesen cigányellenes, szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt (¥S Naše Slovensko) színeiben nyerte meg 2013. novemberében a megyei választásokat a Magyarországgal határos Besztercebánya megyében.