HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem lesz roma lakópark Dorozsmán

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Február 12    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Mégsem épül Kiskundorozsmán szociális lakópark a romáknak. A lakópark felépítését a romák kérték az egyházmegyétől, de mint kiderült, a korábbi hírekkel ellentétben az egyház nem járul hozzá a házak felépítéséhez, legalábbis nem a kért területen írja a Délmagyar.

Hirdetmény

A lakópark építésével kapcsolatban a helyi fideszes képviselők is mossák kezeiket. "Olyan hírek, részinformációkra épülő pletykák terjedtek el az utóbbi hetekben Dorozsmán, amelyek szerint roma lakópark épülne az Árpa utca környékén. Egyértelműen szeretnénk rögzíteni, hogy az erre irányuló „ötletelés" nem tőlünk indult, arról mi is csak a sajtóból értesültünk" – nyilatkozta a Dorozsmai Naplónak Kosik Dénes és Mihálffy Béla, a városrész fideszes önkormányzati képviselői.

 

A Szeged-csanádi Egyházmegye szerint ők sosem állították, hogy Dorozsmán épülne fel a lakópark, mivel ott jogi akadályokba ütközne az építkezés és ellenkezne a város antiszegregációs terveivel is.

 

Az egyházmegyét a dorozsmai szegregátumban élő 22 cigány család nevében a szegedi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kereste meg tavaly novemberben. Azt kérték a püspöktől, hogy segítsen az életkörülményeik javításán, egyebek mellett azzal, hogy 22 egyszerű, de korszerű lakást építsenek fel a lakókörnyezetükben. A püspök a kérelem átvételekor azt mondta, segíteni fognak, és hozzátette, egy lakóparkot szeretnének építeni sportpályával és kápolnával. Az egyházmegye kedden a Délmagyarnak azt mondta, még nincsenek konkrétumok az új helyszínről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt