HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Maró anyaggal támadtak meg romániai romákat Párizsban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  franciaország
2014 Február 06    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Maró anyaggal támadtak meg romániai romákat Párizsban - írta szerdán a Mediapart.fr nevű oknyomozó hírportál.

Hirdetmény

A francia fővárosban, a République tér környéken hónapok óta több romániai roma család, összesen körülbelül tíz hajléktalan él az utcákon. 
    

 

A cigányokat segítő Autremonde nevű egyesület aktivistái arról számoltak be az internetes újságnak, hogy január 16-án saját szemükkel látták, amikor egy férfi folyékony anyaggal locsolta le az egyik család matracát egy utcasarkon a tér közelében. A támadó elfutott, amikor meglátta az önkénteseket.
    

 

"A folyadék azonnal szétroncsolta a matracot, fekete folyadék volt" - mondta az egyik önkéntes. Egyik társa ujját meg is égette a táskáját ért folyadék. Az önkéntesek szerint kénsavról vagy nátronlúgról lehet szó, valamilyen olyan maró anyagról, amelyet dugulás-elhárításra is használnak. A romák elmondták az önkénteseknek, hogy nem először látták a támadót, aki nyáron egy asszonynak leöntötte a karját, a felsőtestét és a lábát a maró anyaggal, majd később visszajött és az egész családját megfenyegette. Az asszony, miután kórházban ápolták, hazatért Romániába, mert kiutasítási határozat volt érvényben ellene.
    

 

A tanúk szerint egyetlen támadóról, egy férfiról van szó, aki több civil szervezet szerint tavaly nyár óta rendszeresen bántalmazza a romákat. A hajléktalanokat támogató Entraides citoyennes nevű egyesület úgy tudja, hogy a férfi, aki egy nagy kutyával közlekedik, háztulajdonos és azt hangoztatja, hogy "eltakarítja ezeket" a környékről.
    

 

Az önkénteseknek sikerült meggyőzniük egy roma házaspárt, hogy tegyen feljelentést a kerületi rendőrösön, ahol komolyan vették az ügyet. "A nyomozással megbízott felügyelő elhatározta, hogy minden megtesz, hogy megtalálja ezt az embert" - fogalmazott a Mediapart.fr. 
    

 

"Komolyan vesszük az ügyet. Ez nagyon súlyos. Megvolt a feljelentés, tart a nyomozás. Ez az első alkalom, hogy savval támadtak emberekre. Úgy tűnik, hogy magányos elkövetőről van szó, és vannak már nyomok ahhoz, hogy megtaláljuk" - mondta az illetékes a lapnak. 
    

 

"Miközben a megbélyegző hangulat az uralkodó, a környékbeliek viszonya fokozatosan romlik a cigányokkal. Gyakran sértegetik, leköpik őket, mintha a gyalogosok felhatalmazást éreznének arra, hogy bántalmazzák ezeket a nincstelen családokat" - írta a Médiapart.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt