HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flóriánék kihátráltak a nemzetiségi regisztráció mögül?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Január 13    Forrás: Index


Ez a cikk archív

A Roma Sajtóközpont birtokába került az Országos Roma Önkormányzat levele, melyben a szervezet elnöke, Farkas Flórián arra kéri a címzetteket, hogy egyelőre ne töltsék ki és ne adják le a nemzetiségi regisztrációs kérelmet, mellyel regisztrálni lehet a kisebbségi képviselők megválasztására.

Hirdetmény

Ez a kérés annál is meglepőbb, mivel pont a Farkas Flóriánt is soraiban tudó Fidesz választási törvényében szerepel első ízben a nemzetiségi képviselet intézménye. Az új választási törvény értelmében ugyanis lehetőség van arra, hogy a kisebbségek képviselőket küldjenek a parlamentbe, ehhez a választások előtt regisztrálni kell magukat az adott nemzetiséghez, kisebbséghez tartozó embereknek.

Korábban a roma jogvédő Horváth Aladár - a Magyarországi Cigánypárt elnöke -korábban már kifogásolta azt, hogy aki egyszer regisztrálta magát nemzetiségi szavazóként, az automatikusan kizárta magát a pártlistára való voksolásból.

A nemzetiségi regisztrációval közben újabb probléma is felmerült: a TASZ szerint rettentően könnyű visszaélni az online nemzetiségi regisztrációval, mivel a lakcímkártyán lévő adatokon kívül szinte semmit sem kell bemutatni. Jogvédők szerint így néhány személyes adat birtokában tömegeket lehet majd kiejteni a listás szavazásból.

Ez leginkább a roma közmunkásokat fenyegeti, akik köréből többször is jelentettek indokolatlan adatgyűjtést. A Roma Sajtóközpont Farkas Flóriánékat meg is kérdezte, hogy a roma közmunkások adataival való miatt kérik-e a regisztráció elhalasztását, de erre az ORÖ nem tudott "érdemi információval szolgálni".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   Szerzetes  | 2014 Január 29 16:58:40 like(0) dislike(0)

Kicsit van egy olyan érzésem ,mintha burkoltan össze írnak a cigányokat.A másik dolog pedig listáról nem hiszem,hogy bármelyik cigány párt,vagy szervezet bejutna a parlamentbe.mivel igen sok a cigány szavazó.igy az elszórt szavazat Viktor es a Fidesz malmára hajtja a vizet.floriannak meg üzenem ;a köpönyeg nek is két oldala van!

#1   rromano  | 2014 Január 15 14:52:26 like(0) dislike(0)

A Fidesz rájött, hogy kell/ene nekik a cigányok szavazata. Flóri  meg megígérte nekik, cserébe képviselő maradhat.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt