2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rá akarták gyújtani a házat a roma családra, előzetesbe kerültek
2014. 01. 10. 00:00

A Battonyai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt kezdeményezte egy 33 és egy 35 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőkovácsházi férfi ...

A járási ügyészség indítványa szerint a két gyanúsított január 6-án, hétfőn az éjszakai órákban megjelentek egy mezőkovácsházi családi háznál, ahol egy roma etnikumhoz tartozó család élt három kiskorú gyermekkel. Az egyik gyanúsított a magával vitt 50 cm-es vascsővel megrongálta az egyik családtag utcán parkoló személygépkocsiját, hátsó szélvédőjét és az egyik ablakát kitörte, addig a másik gyanúsított a magával vitt kannából a ház utcára néző ablakát és környékét gyúlékony anyaggal lelocsolta- tudatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken.

 

A házban lakó személyek a zajra felébredtek, és amikor kimentek az utcára, őket a gyanúsítottak életveszélyesen megfenyegették, majd a helyszínről elfutottak. A gyanúsítottak kihívóan közösség ellenes cselekményüket a család roma etnikumhoz való tartozása miatt követték el, a cselekményük alkalmas volt arra, hogy a sértettekben riadalmat keltsen.

 

A járási ügyészség egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel, másrészt amiatt kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mivel alappal feltehető, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, illetőleg a még fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék.

 

A nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

 

A Békéscsabai Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.