HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ne regisztrálj! – Az RPT felhívása

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Január 07    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív

A Roma Polgári Tömörülés felhívja minden, magát valamely magyarországi nemzeti közösséghez tartozó, választójoggal rendelkező polgár figyelmét, hogy ne regisztráltassa magát az országgyűlési választásokra, a Nemzeti Választási Irodától kapott formanyomtatványt ne töltse ki, dobja ki! Ne engedje magát zsarolással, ígérgetéssel, vagy hazugsággal befolyásolni, megtéveszteni, és amennyiben akarata ellenére, személyes adataival visszaélve bárki regisztráltatta őt a választói névjegyzékbe, és erről értesítést kap a Nemzetei Választási Irodától, tegyen büntetőfeljelentést - írta a RomNethez eljuttatott közleményében Makai István, az RPT elnöke.

Hirdetmény

 

Már kézbesítik a postások a Nemzeti Választási Iroda levelét, a regisztáció elindult!

 

Az RPT elnökének közleménye:

 

Ne regisztrálj! – Az RPT felhívása

 

A rendszerváltozás egyik, ha nem az egyetlen igazi vívmánya volt a szabad választás, az egypártrendszer eltörlése. Sajnos negyedszázaddal később, az idei évtől azt kell tapasztalnunk, hogy ezt a jogunkat akarják eltörölni, korlátozni, és arra kényszerítenek minden nemzetiséget, hogy visszarendeződjenek abba a korba, abba a politikai közegbe, amelyből nem csak Magyarország, hanem minden volt kommunista ország kitört.

 

A nemzetiségek is élni kívánnak szabadságjogukkal, dönteni és beleszólni akarnak hazájuk demokratikus életébe, jövőjének formálásába. Ehhez, ha kell, szembeszállunk az elnyomó törvénnyel, és békés, demokratikus eszközökkel küzdünk, hogy egy saját képre formált törvény alapján ne teremtődhessenek diktátorok, pozíciókba betonozott díszképviselők.

 

A Roma Polgári Tömörülés elsőként felismerve a választójogi törvény nemzetiségekre vonatkozó, diszkriminatív szabályozását, már a rendelkezés elfogadása után petícióban tiltakozott a hátrányos megkülönböztetés ellen. Másfél évvel később, 2013 szeptemberében kampányt indított Ne regisztrálj! címmel. A kezdeményezéshez közel félszáz civil szervezet és önkormányzat, párt, közszereplő, és a magyarországi örmény közösség vezetője is csatlakozott. Célunk továbbra is az, hogy felhívjuk a választópolgárok figyelmét arra, az, aki nemzetiségi közösség tagjaként felvételét kéri a választói névjegyzékbe, elveszíti jogát, hogy az országgyűlési választásokon pártokra voksolhasson. Szavazatával csak az országos önkormányzata által állított listára, vagyis egy nem demokratikus módon, egy ember által kijelölt személyre szavazhat, még akkor is, ha annak politikai törekvésével, akaratával, vagy személyével nem ért egyet.

 

A Roma Polgári Tömörülés felhívja minden, magát valamely magyarországi nemzeti közösséghez tartozó, választójoggal rendelkező polgár figyelmét, hogy ne regisztráltassa magát az országgyűlési választásokra, a Nemzeti Választási Irodától kapott formanyomtatványt ne töltse ki, dobja ki! A választói névjegyzékbe való felvételi kérelmét csak az új Országgyűlés megalakulása után, május végétől, kizárólag a helyhatósági választásokra kezdeményezze! Ne engedje magát zsarolással, ígérgetéssel, vagy hazugsággal befolyásolni, megtéveszteni, és amennyiben akarata ellenére, személyes adataival visszaélve bárki regisztráltatta őt a választói névjegyzékbe, és erről értesítést kap a Nemzetei Választási Irodától, tegyen büntetőfeljelentést. 

Arra is felhívjuk a választópolgárok figyelmét, hogy az országgyűlési választások előtti regisztráció nem feltétel ahhoz, hogy ősszel választó, vagy választható állampolgárkárként vegyen részt a nemzetiségi önkormányzati választásokban.

 

Szólj bele közös ügyeinkbe, élj alkotmányos jogoddal, és gyakorold azt! Ehhez az első lépés, hogy ne regisztrálj, szavazz a számodra szimpatikus politikai pártra vagy programra és jelöltre, hogy megfelelően képviselhessék érdekeidet!

 

Budapest, 2014. január 6.

 

Makai István, a Roma Polgári Tömörölés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke
Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   maros50  | 2014 Január 07 12:33:53 like(0) dislike(0)

Szégyeljétek magatokat,mert nektek semmi sem jó!Na ezért veszik el a cigányság és marad ott ahol van!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Magyar árnyék

  • A társadalmi rasszizmus rombolja a roma gyerekek örökbefogadásának ügyét

  • Megzavart egy roma LMBTQ-emberekről szóló filmvetítést a Mi Hazánk

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt