HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kereszttűz alatt a romaellenes kijelentéseiről elhíresült polgármester

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 December 05    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Valamennyi francia parlamenti párt elítélte csütörtökön azt a polgármestert, aki egy hónapja azon sajnálkozott, hogy „túl korán” hívták ki a tűzoltókat egy helyi cigánytelepre.

Hirdetmény

Luc Jousse, a dél-franciaországi Roquebrune-sur-Argens jobboldali polgármestere egy november 12-én titkokban készült felvétel szerint - amelyet a Mediapart tényfeltáró portál szerda este tett közzé -, azon sajnálkozott, hogy "túl korán" hívták ki a tűzoltókat a településen található cigánytelepen kiütött tűzhöz. A polgármestert jelölő legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) a leghatározottabban elítélte a kijelentést.

 

"Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a romák kilencedik alkalommal csináltak nekem itt tüzet. Kilenc tűzeset, kilenc tűzoltás, amelyből az utolsónál maguk álltak neki. Tudják, mit csinálnak: elektromos kábeleket lopnak és aztán elégetik, hogy rezet nyerjenek belőle, és ők maguk raktak tüzet a lakókocsikban. Vicc! Szinte kár, hogy túl korán hívtuk ki a tűzoltókat" - mondta a polgármester a lakossági fórumon készült felvételen, miközben a hallgatóság nevetgél. 

 

Christian Jacob, az UMP nemzetgyűlési frakcióvezetője szerint a kijelentés elfogadhatatlan és megdöbbentő, ezért szankciót kell, hogy vonjon maga után. A legnagyobb ellenzéki párt politikai vezetése december 11-i ülésén dönt a megfelelő szankciókról - jelentette be az UMP. 

Thierry Mandon, a kormánypárti szocialista frakció szóvivője szerint "be kell fejezni a romák elleni gyűlöletkeltést". Úgy vélte, hogy ami történt "az már nem egyszerűen mocskos rasszizmus, hanem az emberi élet tagadása". 

 

Florian Philippot, a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) alelnöke azt kérte, hogy az UMP "ugyanolyan határozottsággal és gyorsasággal" zárja ki a soraiból a polgármestert, ahogy azt az FN az utóbbi hetekben három, rasszista kijelentést tett jelöltjével megtette a jövő évi önkormányzati választások előtt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt