HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kereszttűz alatt a romaellenes kijelentéseiről elhíresült polgármester

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 December 05    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Valamennyi francia parlamenti párt elítélte csütörtökön azt a polgármestert, aki egy hónapja azon sajnálkozott, hogy „túl korán” hívták ki a tűzoltókat egy helyi cigánytelepre.

Hirdetmény

Luc Jousse, a dél-franciaországi Roquebrune-sur-Argens jobboldali polgármestere egy november 12-én titkokban készült felvétel szerint - amelyet a Mediapart tényfeltáró portál szerda este tett közzé -, azon sajnálkozott, hogy "túl korán" hívták ki a tűzoltókat a településen található cigánytelepen kiütött tűzhöz. A polgármestert jelölő legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) a leghatározottabban elítélte a kijelentést.

 

"Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a romák kilencedik alkalommal csináltak nekem itt tüzet. Kilenc tűzeset, kilenc tűzoltás, amelyből az utolsónál maguk álltak neki. Tudják, mit csinálnak: elektromos kábeleket lopnak és aztán elégetik, hogy rezet nyerjenek belőle, és ők maguk raktak tüzet a lakókocsikban. Vicc! Szinte kár, hogy túl korán hívtuk ki a tűzoltókat" - mondta a polgármester a lakossági fórumon készült felvételen, miközben a hallgatóság nevetgél. 

 

Christian Jacob, az UMP nemzetgyűlési frakcióvezetője szerint a kijelentés elfogadhatatlan és megdöbbentő, ezért szankciót kell, hogy vonjon maga után. A legnagyobb ellenzéki párt politikai vezetése december 11-i ülésén dönt a megfelelő szankciókról - jelentette be az UMP. 

Thierry Mandon, a kormánypárti szocialista frakció szóvivője szerint "be kell fejezni a romák elleni gyűlöletkeltést". Úgy vélte, hogy ami történt "az már nem egyszerűen mocskos rasszizmus, hanem az emberi élet tagadása". 

 

Florian Philippot, a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) alelnöke azt kérte, hogy az UMP "ugyanolyan határozottsággal és gyorsasággal" zárja ki a soraiból a polgármestert, ahogy azt az FN az utóbbi hetekben három, rasszista kijelentést tett jelöltjével megtette a jövő évi önkormányzati választások előtt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt