2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A sárba ekézi Magyarországot a Daily Mail
2013. 11. 28. 00:00

Cigányüldöző, zsidózó, a jog uralmát kevéssé tisztelő és a náci mozgalmakkal szemben elnéző kormánnyal rendelkező országként láttatja Magyarországot a MailOnline annak kapcsán, hogy ...

Nem kellene leckéket adnia a briteknek az Európai Bizottság magyar foglalkoztatási biztosának, Andor Lászlónak, aki egy olyan országból, jön, amelynek igen rossz a bizonyítványa a rasszizmussal és bevándorlók kezelésével kapcsolatban - a MailOnline szerint. A brit portál úgy fogalmaz: Andor elképesztő szemtelenséggel figyelmeztette David Cameron miniszterelnököt arra, hogy a vendégmunkásokat megillető szociális juttatások korlátozásával kapcsolatos javaslatával az "undok ország" képét festheti Nagy-Britanniáról.

 

A biztos állítása szerint a kelet-közép-európai országok uniós csatlakozását követően a szigetországba özönlő vendégmunkások, köztük az egymillió körüli lengyel hasznot hozott a brit gazdaságnak. Szerinte Cameron hisztériát kelt a bolgárok és románok tömeges beáramlásának vizionálásával, amire azt követően kerülhet sor, hogy január 1-jén feloldódnak a két 2007-ben az EU-hoz csatlakozott ország vendégmunkásaival kapcsolatos korlátozások.

 

Kötekedő fickó

 

A magyar biztos megjegyzése nem csupán azt mutatja a MailOnline szerint, hogy az illető az eurokraták ösztönös veszekedői közül való, akiket megrémít, ha egy uniós tagország egy kicsit is igényt tart arra, hogy meghatározza saját sorsát, mert szerintük ez az egész európrojekt lebomlásával fenyeget. Emellett ráadásul Andor egy olyan országból jön, amelynek kormánya egyre antidemokratikusabb, és amely számtalan példát mutat a másokkal kapcsolatos undok viselkedésre.

 

A magyar gazdaság folyamatos válságban van; az Orbán Viktor vezette autoritárius jobboldali kormány versenyez a szavazatokért az igen népszerű neonáci párttal, amely éppen olyan rosszindulatú, mint a brit BNP - kezdi Magyarország bemutatását a MailOnline-ban rendszeresen publikáló Michael Burleigh brit történész, a cikk szerzője. A különbség az, hogy az extremista Jobbiknak valódi hatalma van: az ország harmadik legnépszerűbb pártja, amely a legutóbbi parlamenti választáson a szavazatok 17 százalékát érte el.

 

Jómódú nácibarátok

 

A Jobbikot inkább viszonylag jól élő, iskolázott emberek támogatják - , akiknek van mit veszteniük - , mint alacsony képzettségű, illetve szegény választók. Ez csak növeli befolyását. A párt notóriusan bátorítja a romlott gyűlölködést a marginalizált cigányság ellen - ami azt illeti, politikájának alapja a romaellenesség - írják.

 

A roma lakosság a tízmilliós Magyarország nyolc százalékát adja. A közösség főként az ország északkeleti régiójában koncentrálódik, ahol a kommunizmus alatt a nagyvállalatoknál dolgoztak. A rendszerváltást követően kontár módon végrehajtott privatizáció miatt elvesztették az állásukat, így most nyakig eladósodottan mocskos kunyhókban laknak. Egyesek közülük eladják prostituáltnak a lányukat, mások pénzt fogadnak el korrupt politikusoktól, hogy ironikus módon a Jobbikra szavazzanak.

 

Sokkoló antiszemitizmus

 

A történész kolumnista ezt követően meglehetős alaposság írja le a Magyar Gárda történetét és viselt dolgait, a cigánygyilkosságokat, majd áttér Magyarország történelmének "sokkoló antiszemita" vonulatára. A Jobbik igyekszik tisztára mosni az ország lehangoló második világháborús szerepvállalását, Horhy Miklós náci kollaboráns rezsimjét, amely a nácikkal együtt felelős 475 ezer magyar zsidó meggyilkolásáért - írja.

 

A háborús események összefoglalása után a cikk szerzője arról tájékoztatja olvasóit, hogy Magyarországon a zsidók Európa egyik legerősebb antiszemitizmusát kénytelenek elszenvedni. Emlékeztet arra, hogy a Jobbik egyik képviselője zsidó származású emberek összeírását javasolta, mivel szerinte Izrael támogatása miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ezután az antiszemita események felsorolása következik egészen a Horthy-szobor november eleji avatásáig.

 

Melyik az undok ország?

 

Ebből az országból érkezett az az EU-biztos, aki arra figyelmezteti Nagy-Britanniát, hogy undok országgá válhat; ez az ország, amelynek kormányát az Egyesült Államok ismételten bírálta autoritárius viselkedéséért a szabad sajtó korlátozásától a politikai korrupcióig; a kormány működtet egy vészjósló médiatanácsot, amelynek a kormányfő pártjának haverjaiból áll, és amely politikai barátoknak osztogatja a rádióadó-frekvenciákat - fogalmaz a portál.

 

Politikai támogatásának erősítése érdekében a magyar kormány útlevelet osztogat a szomszédos országokban élő magyar etnikum tagjainak, köztük olyan EU-n kívüli országok állampolgárainak, mint Szerbia. A papírt olyanok is megkapják, akik nem tudnak magyarul. Teszi ezt Budapest annak tudatában, hogy a szerbiaiak és mások az útlevél birtokában szabad utat kapnak az EU-ban, így képesek bárhova eljutni. Más szóval Magyarország mindent megtesz a szegényebb vidékekről a gazdagabbak felé irányuló migráció segítése érdekében - értelmezi a helyzetet a szerző. David Cameron éppen ezt a folyamatot minősítette erősen aggasztónak és sürgette, hogy valamit tenni kell ezzel kapcsolatban.

 

Takarítson odahaza!


Igaz, hogy Andor EU-biztos szocialista, aki nem tehető felelőssé a jobboldali kormány tevékenységéért, és főként nem az extremista Jobbik viselt dolgaiért. Ugyanakkor egy olyan országból jön, amelyet szégyenteljes rasszista múlt terhel, amelynek olyan kormánya van, amely hanyag nagyvonalúsággal kezeli mind a jog uralmának elvét, mind a gyorsan növekvő náci mozgalmat. Ezért felmerül a kérdés, hogy nem kellene-e saját háza táján körülnéznie, mielőtt leckét ad a briteknek - összegzi eszmefuttatását az EU-szkeptikus brit lap.