HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködési és stratégiai megállapodást kötött a VM és az ORÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Október 08    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Együttműködési és stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), elősegítendő a magyarországi cigányok társadalmi felzárkózását.

Hirdetmény

Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kedden az ORÖ budapesti székházában nyújtotta át Farkas Flóriánnak a két megállapodást, amelyet Fazekas Sándor miniszter és az ORÖ elnöke korábban írtak alá.
    

 

Budai Gyula elmondta, a dokumentumok beleillenek a tárca azon stratégiai elképzelésébe, hogy a vidéken élő embereknek segítséget nyújtsanak életminőségük javítására, valamint foglalkoztatási lehetőséget biztosítsanak a vidéken élő romáknak.
    

 

A tartósan munkanélküli embereket például szociális földprogramok segítségével szeretnék visszavezetni a munka világába - jegyezte meg.
    

 

Budai Gyula hangsúlyozta, a megállapodásoknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a 6-7 hónapos idényszerű foglalkoztatást legalább 10-11 hónapra bővítsék, akár a szociális szövetkezetekben, akár az erdőgazdaságokban történő foglalkoztatással.
    

 

Farkas Flórián elmondta, a vidékfejlesztési tárcával kötött megállapodás a 2011 májusában a felzárkóztatás érdekében a kormány és az ORÖ által kötött keretmegállapodás szakterületre történő lebontása.
    

 

Az ORÖ elnöke a minisztériumokkal kötött megállapodások közül az egyik legfontosabbnak nevezte a VM-mel megkötöttet, mivel a magyarországi cigányság kilencven százaléka vidéken él - tette hozzá.
    

 

Farkas Flórián elmondta, lehetőséget lát arra, hogy a cigányság körében "mikrovállalkozások indulhatnak el". Fontosnak nevezte, hogy a cigányság beléphessen az erdőgazdaságba, mert - mint mondta - a foglalkoztatás mellett nem elhanyagolható szempont a tüzelőhöz való jutásuk sem.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt