HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gangesz rigmusok és roma irodalmi estek a Muzikum Klubban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 30    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív

Új roma kulturális programsorozat indult a Muzikum Klubban azoknak, akik szeretik az igényes autentikus cigány zenét, szeretnék elsajátítani a táncok alapjait, valamint egy-egy író-olvasó találkozón szeretnének megismerkedni az alkotókkal és műveikkel. 


A Kossuth Klubban minden második csütörtök este rendhagyó módon találkozhatnak az érdeklődők a roma kulturális élet jeles képviselőivel. Közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők a zene, a tánc, az irodalom, valamint a képzőművészet szépségeivel, találkozhatnak, beszélgethetnek a művészekkel.


Az Irodalmi szalonban Choli Daróczi József vezetésével nemcsak a roma költők és írók legnagyobb és legsikeresebb műveit ismerhetik meg, de történeteket hallhatnak egy-egy mű születésének körülményeiről, arról, hogy mi ihlette a szerzőt művének megírására. Verselemzések, felolvasóestek, versmondó tréningek, és fiatal költők, írók műveinek bemutatására is nyílik lehetőség a 17 órától kezdődő esteken, ahol az irodalmi élet képviselői tanácsokat, segítséget adnak a szárnyaikat bontogató fiatal poétáknak is.

Gangesz rigmusok

A házigazda Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész azért indította, szervezte újjá a Kossuth Klubban tartott roma kulturális esteket, mert mint fogalmazott: kell egy hely, ahol egymásra találnak az emberek, ahol megismerhetik egymást és az egyetemes magyar kultúra szerves részét képző roma kultúrát. Itt mindennek és mindenkinek helye van – jegyezte meg, köszönetet mondva a Muzikum Klub vezetőjének, hogy befogadta és helyet adott a kéthetente szerveződő roma esteknek.


A Gangesz rigmusok címet viselő zenés estekben elsőként a Khamoro adott koncertet, majd Farkas Zsolt, a Khamoro zenekar vezetője egy táncház keretében segített a koncert közönségének elsajátítani a cigánytáncok alapjait. A programsorozat tervei szerint a délutáni irodalmi találkozók után további koncertek és táncházak következnek.


Az első est fergeteges hangulatát jól jellemzi az is, hogy a Khamoro koncertjén még Choli Daróczi József is táncra perült, és megtáncoltatott néhány lányt, asszonyt!

Gangesz rigmusok

A programterv szerint október 2-án a Karaván Familia, október 24-én pedig a Romano Drom zenél.Helyszín:Muzikum Klub, Budapest, VIII. ker., Múzeum utca 7.

 


A programsorozat médiapartnere a romnet.hu

 

Hirdetmény


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt