HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyert a Jobbik Ózdon is: lemondott a város a roma kulturális központról

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 20    Forrás: hvg


Ez a cikk archív

Ózd város képviselő-testülete visszavonta a 2013. május 8.-i határozatát, amiben a Nemzetiségi és Roma Kulturális és Módszertani Központ befogadásáról döntöttek. Ez ellen két ellenzéki képviselő és a Jobbik szervezett aláírást, ami után népszavazást kellett volna kiírni. A testület azt már nem akarta bevállalni, ezért inkább visszamondták a projektet.

Hirdetmény

Május 8-án a képviselő-testület megvitatta a romaközponttal kapcsolatos lehetőségeket, ám mindezt zárt ülés keretében tették. Ekkorra már Székesfehérvár, Miskolc és Sárospatak sem vállalta annak létrehozását, amit Riz Gábor országgyűlési képviselő kommunikációs hiányossággal magyarázott. A határozat elfogadása után Márton Ferenc és Kisgergely András korábbi jobbikos képviselők bejelentették, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek azért, hogy ne Ózdra kerüljön az általuk cigánysátornak mondott beruházás. Később a Jobbik is csatlakozott az akcióhoz.


Céljukat elérték, mert összegyűlt a népszavazás kiírásához szükséges aláírásszám, ezért a napokban kellett volna meghatározni annak időpontját.

 

A pénteki rendkívüli képviselő-testületi ülésen viszont Fürjes Pál polgármester bejelentette: akiéleződött politikai ellentétek és az ellenzék szempontjából nézve eredményes aláírásgyűjtés után visszavonják a május 8-ai határozatot. Így Ózdon sem épül meg az 1,7 milliárd forintra tervezett romaközpont. Fürjes ennek felelősségét azokra hárította, akik a tiltakozást kezdeményezték. Kifejtette, ezzel a döntéssel elejét akarják venni a társadalmi feszültségek kiéleződésének.

 

Kisgergely András ellenzéki képviselő emlékeztette a polgármestert, hogy Márton képviselővel kezdeményezték a határozat visszavonását, vagyis az nem a kormánypárti képviselők ötlete volt. Hozzáfűzte, szerinte kifutottak a határidőből, ezért a törvények szerint a döntés ellenére mégis ki kell írni a népszavazást, még ha az így tárgytalanná is vált. A polgármester szerint utóbbi még nem egyértelmű, folynak az azzal kapcsolatos jogi egyeztetések.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt