HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romániába tartó szurkolók álltak meg cigány diákokat fenyegetni

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  iskola, foci, Konyár, fradi
2013 Szeptember 06    Forrás: 444.hu


Ez a cikk archív

Minden jel szerint a román-magyar meccsre tartó magyar "szurkolók" egy csoportja letért buszával az autópályáról, hogy a román határhoz közel fekvő település, Konyár általános iskolájának főleg cigány diákjait fenyegethessék.

Hirdetmény

Információink szerint csütörtök délelőtt ért a busznyi szurkoló a településre, a szemtanúk beszámolója szerint meglehetősen ittasan, és hangosan cigányozni kezdtek, valamint fenyegették az iskola diákjait. Az épületben dolgozó tanárok bezárták az ajtókat, a legkisebb diákoknak azt javasolták, bújjanak az asztalok alá. Erről már Gyöngyösi Jenő, a helyi cigányönkormányzat elnöke beszélt nekünk. Gyöngyösivel és egy szülővel folytatott telefonbeszélgetés az esetről már a Youtube-a is felkerült.

 

 

Úgy tudjuk, személyi sérülés nem történt, a szurkolók cigányozás mellett sörösüvegeket dobáltak, és volt, aki levizelte az épületet.

 

Arról, hogy pontosan mi történt Konyáron, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért beszámolót, elmondásuk szerint jelenleg ők is tájékozódnak. Hívtuk az önkormányzatot is, de sem a polgármester, sem a jegyző nem volt benn, másnak meg nincs felhatalmazása nyilatkozni.

 

Az iskola igazgatója viszont elismerte, hogy történt valami, bár szerinte támadás nem, hiszen nem jutottak be az épületbe, sőt, még a “kilincseket sem feszegették”. Az igazgató szerint annyi történt, hogy jött egy busznyi ember, akik rendőri intézkedés után továbbálltak.

 

Hogy miért volt szükség az intézkedésre, azt az igazgató azzal indokolta, hogy mert hirtelen ilyen sok ember jelent meg az iskolánál. Hogy pontosan mi és hogy történt, azt nem tudta megmondani, mert épp az iskolát igazgatta.

 

A konyári iskola legutóbb télen került be a hírekbe, amikor előkerült egy felvétel, amin az iskola egyik tanára Érpatakon beszélt a gyerekek fenyítéséről, és arról hogy a roma tanulok primitívek, mocskosak és büdösek, akik csak a testi fenyítésből értenek. A videó előkerülése után a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vizsgálatot indított, és végül elbocsátották a tanárt, Vígh Szilárdot.

 

Gyöngyösi szemtanúktól úgy értesült, hogy Víg most is felbukkant az iskolát meglátogató szurkolók között.

A tanár elbocsátása után a faluba szervezett rendezvényt a Jobbik, hogy kiálljanak Vígh mellett.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt