HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romániába tartó szurkolók álltak meg cigány diákokat fenyegetni

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  iskola, foci, Konyár, fradi
2013 Szeptember 06    Forrás: 444.hu


Ez a cikk archív

Minden jel szerint a román-magyar meccsre tartó magyar "szurkolók" egy csoportja letért buszával az autópályáról, hogy a román határhoz közel fekvő település, Konyár általános iskolájának főleg cigány diákjait fenyegethessék.

Hirdetmény

Információink szerint csütörtök délelőtt ért a busznyi szurkoló a településre, a szemtanúk beszámolója szerint meglehetősen ittasan, és hangosan cigányozni kezdtek, valamint fenyegették az iskola diákjait. Az épületben dolgozó tanárok bezárták az ajtókat, a legkisebb diákoknak azt javasolták, bújjanak az asztalok alá. Erről már Gyöngyösi Jenő, a helyi cigányönkormányzat elnöke beszélt nekünk. Gyöngyösivel és egy szülővel folytatott telefonbeszélgetés az esetről már a Youtube-a is felkerült.

 

 

Úgy tudjuk, személyi sérülés nem történt, a szurkolók cigányozás mellett sörösüvegeket dobáltak, és volt, aki levizelte az épületet.

 

Arról, hogy pontosan mi történt Konyáron, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért beszámolót, elmondásuk szerint jelenleg ők is tájékozódnak. Hívtuk az önkormányzatot is, de sem a polgármester, sem a jegyző nem volt benn, másnak meg nincs felhatalmazása nyilatkozni.

 

Az iskola igazgatója viszont elismerte, hogy történt valami, bár szerinte támadás nem, hiszen nem jutottak be az épületbe, sőt, még a “kilincseket sem feszegették”. Az igazgató szerint annyi történt, hogy jött egy busznyi ember, akik rendőri intézkedés után továbbálltak.

 

Hogy miért volt szükség az intézkedésre, azt az igazgató azzal indokolta, hogy mert hirtelen ilyen sok ember jelent meg az iskolánál. Hogy pontosan mi és hogy történt, azt nem tudta megmondani, mert épp az iskolát igazgatta.

 

A konyári iskola legutóbb télen került be a hírekbe, amikor előkerült egy felvétel, amin az iskola egyik tanára Érpatakon beszélt a gyerekek fenyítéséről, és arról hogy a roma tanulok primitívek, mocskosak és büdösek, akik csak a testi fenyítésből értenek. A videó előkerülése után a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vizsgálatot indított, és végül elbocsátották a tanárt, Vígh Szilárdot.

 

Gyöngyösi szemtanúktól úgy értesült, hogy Víg most is felbukkant az iskolát meglátogató szurkolók között.

A tanár elbocsátása után a faluba szervezett rendezvényt a Jobbik, hogy kiálljanak Vígh mellett.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt