HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hagymát ajándékoztak a cserdi cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Szeptember 05    Forrás: origo.hu


Ez a cikk archív

Ez volt a köcsögmentesítési programról elhíresült polgármester legújabb akciója. A zsákokat pakoló cserdi romák most "Önöknek termeltük, nem önöktől loptuk" feliratú pólóban dolgoztak. A 2,5 tonna hagyma és más zöldség a Baranya megyei szociális intézményekbe kerül.

Hirdetmény

A Baranya megyei település, cserdi polgármestere, Bogdán László újabb provokatív akciót talált ki. Az országos sajtóba akkor került be a falu, amikor néhány hónapja több jogvédő civil szervezetet felháborított, hogy Bogdán - aki maga is cigány - a helyi roma fiataloknak "Köcsögmentesítési Napok" címen szervezett bűnmegelőzési akciót. A lényeg szerinte az volt, hogy akár csúnya szavakkal is, de érthetően mondják el, mi várhat arra, aki bűnt követ el, és börtönbe kerül. A kifejezés nyomán nagy vita indult, de úgy tűnik, a célközönségnél betalált az üzenet. (Itt van a témában készült videoriportunk.)

 

A polgármester most azt találta ki, hogy a falu adakozó akcióját ismét egy cigány témájú üzenettel egészíti ki. A falu a Bama.hu tudósítása szerint 2,5 tonna hagymát és különböző zöldségeket adományozott a Baranya Megyei Kormányhivatalnak. (A termények a Támasz Alapítványhoz és a megyében működő szociális, valamint gyermekvédelmi intézményekhez kerülnek.) A cserdiek "Önöknek termeltük, nem Önöktől loptuk" feliratú pólóban pakolták a zsákokat.

 

Bogdán a helyszínen azt mondta, hogy "most nagyon jó érzés cigány embernek lenni". "A cigány-nem cigány együttélés leggyakrabban negatív példák kapcsán kerül be a sajtóba. Ez most egy ellentétes példa" - mondta el Hargitai János megyei kormánymegbízott. "A Cserdiben élő cigányság körében általános vélemény, hogy eddig ők kaptak, most pedig adni szeretnének. Ezek az emberek ma már büszkék arra, hogy cigányok, és joggal örülnek munkájuk eredményének" - áll a megyei kormánymegbízott közleményében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt