HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hamis tanúzás a romagyilkossági ügyben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Augusztus 13    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Felsőbb utasításra, akarata ellenére hazudott a parlamenti vizsgálóknak és a bíróságnak H. Ernő, a romagyilkosságok miatt első fokon elítélt, negyedrendű vádlott Csontos István volt tartótisztje,írja a Magyar Nemzet.

Hirdetmény

H. Ernő jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában van. Csontos István pedig, mielőtt a gyilkosok sofőrje lett, hivatásos katonaként szolgált, és ezalatt a Katonai Biztonsági Hivatal beszervezte. Ezt azonban először nemcsak H. Ernő, hanem a Honvédelmi Minisztérium korábbi vezetése is tagadta. A volt tartótiszt nem mondott igazat az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságnak és hamis tanúzás miatt a bíróság is feljelentette.

A mostani honvédelmi vezetés ugyanakkor elismerte, hogy Csontos István a Katonai Biztonsági Hivatal ügynöke volt, és belső vizsgálatot folytatott le az ügyben. H. Ernő fegyelmit kapott, a Magyar Nemzet információi szerint azért nem bocsátották el, mert felsőbb utasításra, akarata ellenére tagadta le a kapcsolatot.

 

A lap szerint Csontos tartótisztje több hibát is ejtett, amikor kapcsolatot tartott az egykori katonával. Megsértette a szolgálati szabályzatot, amely kimondja, hogy fedett munkakörben dolgozó tiszt nem tájékoztathatja magánéleti körülményeiről az informátorait. Csontos István viszont ismerte H. Ernő telefonszámát, és járt H. Ernő lakásán, vagyis tisztában volt azzal, hogy a tiszt hol lakik.

 

Tényleges életfogytiglanra ítélte augusztus hatodikán első fokon a Budapest Környéki Törvényszék a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat első-, másod- és harmadrendű vádlottjait. A bíróság szerint Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt bűnös előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen bűnszervezetben elkövetett emberölés bűntettében. Emellett kétrendbeli fegyveres, csoportos rablásban, lőfegyverrel és haditechnikai eszközökkel való visszaélésben találták őket bűnösnek.

 

Pető Zsolt mint társtettes, Kiss István részben mint tettes, részben mint bűnsegéd, Kiss Árpád részben mint tettes, részben mint társtettes, részben mint bűnsegéd bűnös a gyilkosságsorozatban.

 

A negyedrendű vádlott Csontos Istvánt 13 év börtönbüntetésre ítélték, őt bűnsegédként találták bűnösnek, és nem bocsátható feltételes szabadlábra. A büntetését mind a négy vádlott fegyházban fogja letölteni, valamennyiüket tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt