2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A szegedi DK tiltakozik Tóth Péter élettérelmélete
2013. 08. 09. 00:00

A DK tiltakozását fejezte ki Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke által létrehozott prezentációja ellen, amelyben azt fejtegeti, hogy hogyan lehet a „szegedi cigányságot visszaszorítani.”

A Tóth Péter által összeszedett anyagot az Élettér Munkacsoport gondozza, amelyet a jobboldali párt direkt ennek az elméletnek a kidolgozására hozott létre. A prezentációban tekintélyes szerepet kap a szociáldarwinizmus elmélete, mely szerint az emberi társadalomban is csak az erre legalkalmasabbak, legerősebbek tudnak fennmaradni, tehát: ezeknek van létjogosultságuk.

 

 

Tóth Péter az ideológiai alapokon kívül bemutatja a párt szerint legoptimálisabb lépéseket arra, hogy hogyan szerezzék vissza az életterüket a romáktól (honnan ismerős az élettér elmélet?) – így tehát egy bajtársias közösséget kíván létrehozni Szegeden, hogy „így szerezhessék vissza a cigányság által elfoglalt tereket” és az „egységben az erő” jelszóval „kiszoríthassák a szegedi cigányságot”.

 

A kőkemény náci ideológia ellen emelt szót a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete. Álláspontjuk szerint „minden embernek joga van az élethez és a Holokauszt tragédiájából tanulva soha többé nem szabad, hogy megtörténjen Magyarországon az, hogy fasiszta csizmák masírozzanak az utakon és valakit származása, bőrszíne, szexuális identitása alapján különböztessenek meg.” A helyi szervezet képviselői felszólították Tóth Pétert, hogy „fejezze be az ilyen és ehhez hasonló akcióit, ne szítsa tovább az indulatokat.”