HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Beperlik az államot a romagyilkosságok miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2013 Augusztus 06    Forrás: Index


Ez a cikk archív

100 százalék, hogy pert indítunk az állam ellen – közölte az Indexszel a romák elleni gyilkosságsorozat ítélethirdetésének szünetében Helmeczy László, miután a többi sértetti képviselővel konzultált. A tiszalöki áldozat, Kóka Jenő sértetti képviselője szerint komoly vagyoni és nem vagyoni kártérítést fognak kérni a bűncselekmények felderítése során elkövetett hibákért.

Hirdetmény

Az ügyvéd biztos benne, hogy az áldozatok hozzátartozói megnyerik a pert, mivel 2009 szeptemberben a nemzetbiztonságért felelős miniszter, Ficsor Ádám az Országgyűlés szakbizottsága előtt elismerte, hogy hibáztak, így azt már nem nagyon kell külön bizonyítani.

 

Ficsor a bizottság előtt arról beszélt, hogy Kiss Istvánt az NBH megfigyelés alatt tartotta az első gyilkosságot megelőzően, és lett volna ok meghosszabbítani a megfigyelését, úgy pedig a bűncselekmények elkerülhetők lettek volna. Erre utalva mondta Helmeczy, hogy a tiszalöki (és a kislétai) gyilkosság megelőzhető lett volna, ha a hatóságok nem hibáznak.

 

Helmeczy emlékeztetett rá, hogy Kóka Jenő özvegye 27 ezer forintos segélyből élne, ha az áldozatokat segítő alapítvány nem támogatná. A mai ítéletet kommentálva elmondta, hogy a támadások bűnszervezetben való elkövetésének, mint súlyosbító tényezőnek a megállapítását nem az ügyészség, hanem ő maga kérte, sértetti képviselőként. Szerinte ennek köszönhető, hogy egyik elkövető sem bocsátható feltételes szabadlábra.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt