HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ügyvezető igazgató: a Detki Keksz Kft. mindig tartózkodott a kirekesztéstől

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Július 30    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója szerint munkavállalóikat szakmai képzettségük és gyakorlatuk alapján választják ki, és mindig tartózkodtak a kirekesztéstől. Pavlova Olga az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében cáfolta, hogy munkahelyteremtési támogatást kaptak volna.

Hirdetmény

Mint írta: a Detki Keksz Kft. több mint 20 éve folytat üzleti tevékenységet Halmajugrán és jó kapcsolatban áll a helyi közösséggel. Tájékoztatása szerint jelenleg 137 alkalmazottjuk van az üzem vonzáskörzetében található hátrányos helyzetű kistelepülésekről, ezen belül tíz Halmajugráról. 

 

Pavlova Olga megdöbbenéssel áll a céggel "szemben folytatott negatív kampány előtt", a vádakra külföldi útja miatt eddig nem tudott reagálni. Az igazgató leszögezte, hogy soha nem tett olyan megjegyzést, mely szerint "cigány kéz nem érintheti a termékeinket". Hangsúlyozta, hogy orosz származása miatt érzékeny a kisebbségekkel kapcsolatos előítéletekre, és a társaság ügyvezetőjeként elítél minden, emberek közötti megkülönböztetést etnikai, faji, vallási, nyelvi vagy nemi alapon. 
    

 

Hangsúlyozta: eddig sem és a jövőben sem fogják vizsgálni a munkaviszony létesítése előtt, hogy az adott munkavállaló valamelyik kisebbséghez tartozik-e. Hátrányos helyzetű, ezek között magát romának való munkavállalókat is alkalmaznak - tette hozzá.
    

 

Pavlova Olga hangsúlyozta, hogy a Detki Keksz Kft. eddig nem pályázott, így nem is nyert el munkahelyteremtésre irányuló támogatást. Pályázataik alapvetően technológiai fejlesztésekre irányultak, melyek részeként új munkahelyeket is létrehoztak. Ezeken a munkahelyeken a vonzáskörzetünkben élőket alkalmazzák, akik kiválasztása kizárólag szakmai képesítés és gyakorlat alapján történt.
    

 

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a cégnek jó a kapcsolata a helyi közösséggel, ezért hosszú távra rendezkedtek be. Az elmúlt három évben több százmillió forint összegű beruházást hajtottak végre, melynek közvetve és közvetlenül a helyi közösség is haszonélvezője. A helyben befizetett adó nagymértékben hozzájárult az önkormányzati működés fenntartásához, a helyi fejlesztések forrásainak biztosításához. 
    

 

Pavlova Olga méltánytalannak tartja a termékeik ellen a közösségi médiában meghirdetett bojkottot. Egy megalapozatlan kampány nagy kárt okozhat a társaságnak, munkavállalóiknak, és a helyi közösségnek - zárul a Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatójának közleménye.
    

 

Múlt szerdán ötven-hatvan felnőtt roma és mintegy húsz kamasz demonstrált a megkülönböztetés ellen a Heves megyei Halmajugrán, a Detki Keksz Kft. üzeme előtt. Azért vonultak akkor az üzem elé, mert álláspontjuk szerint a cég nem hajlandó helyi romákat alkalmazni - mondta el a Magyarországi Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet helyi elnöke az MTI-nek.
    

 

Schmitt Magdolna elmondása szerint: "azt mondta az igazgató, azért nem alkalmaz cigányokat, mert ha a vásárlóik megtudják, hogy romák dolgoznak itt, visszamondják a megrendeléseket, mert nem akarnak a cigányok kezéből enni".
    

 

Az akkori megmozduláson részt vett Daróczi Ágnes, a Phralipe Független Cigány Szervezet alelnöke is, aki az MTI-nek elmondta: a Detki Keksz 19,2 millió forint uniós pénzt kapott 35 új munkahely létesítésére, és mindössze egy helybéli cigány asszonyt vettek fel.
    

 

Niedermüller Péter, a  Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke hétfői közleményében felszólította az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, hogy az ügyet soron kívül vizsgálja ki, és "sújtsa példás büntetéssel a törvénytelen gyakorlatot folytató céget". Mint írta, a DK mélységesen elítél és ellenez minden hátrányos megkülönböztetést, különösen azt, amely az előítéletektől és társadalmi hátrányoktól amúgy is sújtott romák ellen irányul.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt