2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Addig küldözgették őket, amíg meghalt a babájuk
2013. 07. 18. 00:00

Az apa és kedvese, Brigitta (19) lélekszakadva rohantak a 41 fokos lázban égő, hat hónapos Amandával az egri kórházba.


A szülők szerint Amandát 12 órán keresztül senki nem látta el, hiába könyörögtek az orvosoknak

- Beértünk a sürgősségi osztályra, ahonnan a gyerekosztályra küldtek minket. Átszaladtunk a gyerekosztályra, ám ott az ügyeletes orvos azt mondta, nem fogadnak, mivel nincs beutalónk, szerezzünk az ügyeletről - mesélte az emlékektől felkavarodva Gyula.

Átrohantak az ügyeletre, ahol a orvos megvizsgálta a láztól tűzforró gyereket, beadott egy injekciót, majd hazaküldte a családot egy recepttel.

Ám a lázcsillapító cseppek semmit sem használtak, Amanda egyre rosszabbul volt. A szülők kétségbeesve hívták a mentőket, ahonnan azonnal a gyermekorvosi ügyelethez kapcsolták őket.

- Ügyeletváltás után másik doktor volt, aki a tüneteket hallva utasított, hogy azonnal rohanjunk a rendelőbe, mert a kicsinek agyhártyagyulladása lehet. Ott megkaptuk a beutalót, és vittük a kicsit vissza a kórház gyermekosztályára - folytatta pokoljárásuk történetét az apa.

Ám akkor már túl késő volt: a pici, nem sokkal azután, hogy bekötötték neki az infúziót, meghalt.

- Január ötödikén éjjel egy körül léptük át először a kórház küszöbét, ehhez képest majdnem délben kapott először kórházi ellátást a kisbabánk. Ott halt meg a karjainkban és senki nem segített rajtunk! - kesergett az édesapa.

A kisbaba halálával kapcsolatban rendőrségi eljárás is indult.

Gyula és Brigitta kislányukat gyászolják, akiről egy mobiltelefonos képet őriznek

 A Markhot Ferenc Kórházban elismerték, hogy a sürgősségi osztályról beutaló híján elküldték a szülőket a gyermekosztályra, azonban azt állítják: Gyuláék ott nem jelentkeztek aznap éjjel a kicsivel.

- A gyermekosztályon csak másnap, 11 óra tájban jelentek meg, természetesen azonnal felvettük a beteget. Ellátásáért, élete megmentéséért az orvosok mindent megtettek. A kórház belső vizsgálata megállapította, hogy szakmai hiba nem történt - válaszolta dr. Fűtő László főigazgató.

Az egri Markhot Ferenc kórházban vizsgálatot indítottak a baba halála után és megállapították: mindent jól csináltak

 A családot képviselő dr. Ábrahám László ügyvéd a napokban új szakértői kirendelését kérte a büntető ügyben.

- Hallatlan, hogy a szakértő képes volt leírni, hogy a gyermek akkor sem maradt volna életben, ha azonnal kórházi ellátást kap. Másrészt elfogadhatatlan, hogy az egri kórház ügyében az egri szakértői intézet munkatársa ad véleményt - sorolta az ügyvéd, aki hozzátette: benyújtják a kórháznak kárigényüket, ami több mint tízmillió forintra is rúghat.

I. O. É. 

 

Tünet nélkül lappanghat

Az agyhártyagyulladás akár pár óra alatt is végezhet áldozatával. Főleg akkor gyors lefolyású a betegség, ha olyan embert támad meg, akinek valamilyen veleszületett, rejtett immunrendszeri károsodása van. Pár nap vagy akár 5-6 óra alatt halálos kimenetelű lehet, ha korábban a testbe jutva lappangott, nem okozott tüneteket, de egy új, a szervezetbe jutó vírus aktiválja.