HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Muzsikus cigányok parkja a VIII. kerületben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Május 29    Forrás: MHO/MTI


Ez a cikk archív

Muzsikus cigányok parkja elnevezést veszi fel egy Baross utca menti névtelen terület a VIII. kerületben Raduly József képviselő kezdeményezésére. A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta, hogy a helyszínen köztéri emlékfalat állítsanak fel, amelyen híres muzsikus cigányok emléktábláit helyezik el.

Hirdetmény

A Muzsikus cigányok parkja elnevezést a Baross utca és Szigony utca találkozásánál lévő közterület kapja. A parkban kialakítandó Muzsikus cigányok emlékhelyen Illyés Antal szobrászművész tervét valósítják meg 15 millió forintos összköltséggel, az általános tartalék terhére. Az emlékfal létrehozását szerdán egyhangúlag támogatta a Fővárosi Közgyűlés.

 

Az előterjesztésben Raduly József és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes felidézte, hogy az emlékhely megtervezésére a Budapesti Történeti Múzeum Budapest Galéria írt ki korábban meghívásos képzőművészeti pályázatot, és Illyés Antal művének megvalósítását a művészeti bíráló bizottság javasolta.

 

A győztes pályamű értelmében a parkon átvezető közlekedő utak találkozásánál négy darab 240 centiméter magas, 50 centiméter élhosszúságú, egyenlő szárú háromszög alapú mészkő oszlopot fognak elhelyezni.

 

A sztéléken a jelenlegi első ütemben nyolc zenész (Járóka Sándor, ifj. Járóka Sándor/Kis Járóka, Bobe Gáspár Ernő, Berki László, Pertis Jenő, Lakatos Sándor, Kozák Gábor József, Cziffra György) 60x40 centiméter méretű bronz domborműve, valamint vésett ismertető feliratok lesznek láthatók.

 

A későbbiekben további nyolc portré és felirat helyezhető el. Az illetékes VIII. kerületi önkormányzat júniusi képviselő-testületi ülésén tűzi napirendre a kérdést.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt