HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Brüsszel utcáin sátoroznak a kassai cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  brüsszel, kassa
2013 Május 29    Forrás: BUMM.SK


Ez a cikk archív

Roman gyerekeivel és testvére családjával táborozott le az EU fővárosának Anderlecht negyedében, miután Kassán lerombolták viskóikat. A helyiek érdeklődnek irántuk, és a sajtó is felfedezte őket.

Hirdetmény

A család április 15. óta él a brüsszeli utcákon, sátrakban, sorsukról a belga RTL is beszámolt, írta meg a cas.sk. Roman azt nyilatkozta a belga tévének, hogy el kellett menekülniük Szlovákiából, mivel ott "rasszizmus van és a bágerek lerombolták házaikat". Ez utóbbit videófelvétellel bizonyítja, melyet egy laptopon meg is mutatott az RTL-nek. A lap szerint a felvételek alapján a kassai hőerőmű mögötti cigánytelep tavaly őszi felszámolását mutatják. 

 

A belga tévé szerint a téli hónapokat brüsszeli szociális házakban vészelte át a család, ahonnét azonban tavasszal kirakták őket, helyhiány miatt. Roman dühös emiatt, mivel egy kisgyerekes családnak adták szobájukat, ám azt mondja, neki is kicsi gyereke van.

 

A városnegyed lakói sem nagyon örülnek a hívatlan lakóknak, egyikük levelet is írt a városvezetésnek, hogy oldják meg helyzetüket, ám két hét alatt nem történt semmi sem. A sajtó beszámolóit követően azonban a városháza is megmozdult, és újabb szociális lakásokat ígért belátható időn belül a probléma orvoslására. Jelenleg mintegy 40 ezer hajléktalan él a városban, írja a cas.sk.

 

A kassai romatelepek likvidálásáról 2012 októberében döntött a városi válságstáb, többek között arra hivatkozva, hogy a csővezetékek megrongálása a város hőellátását fenyegeti. A telepen élő 156 ember közül csupán négyen kértek szükséglakóhelyet, a többiek feltehetőleg visszatértek állandó lakhelyükre, illetve úgy néz ki, Brüsszelbe.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt