HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az MCF csatlakozik az MSZP aláírásgyűjtéséhez és ellenzéki roma kerekasztalt hozott létre

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 április 30    Forrás: RomNet - HBA


Ez a cikk archív

Az Magyarországi Cigányok Fóruma (MCF) csatlakozik az MSZP által kezdeményezett, az alapvető élelmiszerek árának csökkentése miatt egy hónappal ezelőtt elkezdett aláírásgyűjtéshez. A roma szervezet döntött arról is, hogy létrehozza az Országos Roma Ellenzéki Kerekasztalt, ahová várják azokat a roma civil szervezeteket és kisebbségi önkormányzatokat, akik nem értenek egyet a Fidesz, Orbán Viktor, és Farkas Flórián roma ellenes, kéttős mércére épülő politikájával, és tenni akarnak a jövő évi választásokon a jelenlegi Fidesz-Lungod Drom rezsim leváltásáért.

Hirdetmény

Az MCF új vezetésű elnöksége a RomNetet arról tájékoztatta, hogy a napokban tartott tanácskozásán az elmúlt három év politikai eredményét értékelve arra az álláspontra jutottak, hogy A Fidesz és a Lungo Drom roma politikája az elmúlt 3 év teljesítménye alapján megbukott.

 

Szegregált roma iskolákat és osztályokat hoznak létre, megbélyegezve és kitaszítva evvel gyermekeinket a magyar társadalomból. Felszámolták és megszűntették a roma tanulók ösztöndíjrendszerét, evvel is tovább erősítve a szegregációt. A beígért tartós munkahelyek helyet, évi több százezer forintot vontak el évente a családoktól lásd közmunkaprogram, négy és hat órás foglalkoztatásban. Megfosztva ezzel a roma embereket a tisztes jövedelmüktől, megélhetésüktől és soha nem látott nyomorba döntötték az ország lakosságát. Folyamatosan felszámolják a roma társadalom hatékony érdekképviseletét a roma nemzetiségi önkormányzati rendszert - sorolták az általuk legfontosabbnak tartott megállapításokat.

 

Az MCF elnöksége egyhangúan állást foglalt abban, hogy a magyarországi cigányságnak, roma civil szervezetek és nemzetiségi önkormányzatoknak, hozzá kell, hogy járuljanak a demokratikus ellenzéki pártok célkitűzéseihez, mely szerint a 2014.évi parlamenti és önkormányzati választásokon le kell váltani az Orbán Viktor vezette Fideszt, és csatlósa Farkas Flórián politikai rezsimet - írta a szervezet új elnöke, Balogh János.

 

Ahhoz, hogy a  cigányság életszínvonala tovább ne romoljon, és a jelenlegi rezsim romboló politikai ámokfutását megállítsák,  az MCF létrehozza az Országos Roma Ellenzéki Kerekasztalt, és tárgyaló asztalhoz kívánja ültetni mindazon roma civil szervezeteket és kisebbségi önkormányzatokat, akik nem értenek egyet a Fidesz, Orbán Viktor, és Farkas Flórián roma ellenes, kéttős mércére épülő politikájával.

 

Tudatták azt is: az MCF csatlakozik az MSZP által március közepén indított alapvető élelmiszerek árának csökkentéséhez elkezdett aláírásgyűjtéshez, mert meggyőződésük, az alapélelmiszer árak csökkentése a roma társadalom élethelyzetének javulását jelenti.

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt