HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Közösség ellen izgatókat keres a rendőrség

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 április 11    Forrás: Index, RomNet


Ez a cikk archív

Közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást a rendőrség a Jobbik által tavaly Devecserben megrendezett demonstráció kapcsán - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szerdán.

Hirdetmény

A Veszprém megyei településen 2012. augusztus 5-én megtartott demonstráción a résztvevők egy csoportja gyalázkodó kifejezéseket kiabált a helyi lakosok egy csoportjának, valamint vizes palackokat, köveket dobtak feléjük.

 

A bűncselekmény elkövetésével a rendőrség által közzétett fényképfelvételeken látható személyek is megalapozottan gyanúsíthatóak, beazonosításukhoz a rendőrség a lakosság segítségét kéri - tették hozzá.

 

A fotók a www.police.hu/veszprem honlapon nézhetők meg. A Jobbik és több jobboldali radikális szervezet részvételével megtartott "Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért" elnevezésű demonstrációt a halálbüntetés visszaálltításáért tartották. A rendezvény a katolikus templom előtti téren kezdődött, majd a résztvevők felvonultak azokban az utcákban, ahol véleményük szerint cigányok laknak, és megálltak annál a háznál, ahol a rendezvény ürügyét adó verekedés tavaly júliusban történt.

 

Megőrizte békés jellegét?

 

A rendőrség egyébként tavaly augusztus 5-én nem avatkozott közbe Devecseren, hivatalos álláspontjuk szerint ugyanis a tüntetés megőrizte békés jellegét.

 

Pedig a tüntetők többször megpróbálták átlépni a rendőrségi kordonokat, egyszer dobálásba keveredtek a helyiekkel, eközben Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei parlamenti képviselője megsérült a homlokán, valamint az LMP egyik aktivistáját vállon dobták egy betondarabbal. A megmozdulással kapcsolatban több jogvédő szervezet is a belügyminiszterhez fordult, és az alapvető jogok biztosa is vizsgálatot indított, az LMP pedig büntetőfeljelentést tett közösség elleni izgatás miatt.

 

 

 

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt