HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ronald S. Lauder: valós veszélyben a magyarországi zsidók és cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Ronald S. Lauder
2013 április 04    Forrás: Hírhatár


Ez a cikk archív

A Zsidó Világkongresszus elnökének, Ronald S. Laudernek a véleményét publikálta az egyik vezető német újság, a Süddeutsche Zeitung 2013. április 4-én.

Hirdetmény

Ronald S. Lauder: valós veszélyben a magyarországi zsidók és cigányokÉletem során nagyon sok különböző kormányfővel és állammal találkoztam a világ minden tájáról, és mind különféle politikai tendenciákat képviseltek. Az én tapasztalatom az, hogy sok közülük egy bizonyos ideológiából indul ki, ami aztán a kormányzatok által gyakorlattá válik. Esetenként ennek ellenkezője is igaz lehet. Szerencsétlen példa erre Orbán Viktor is.

 

A magyar miniszterelnök egykor Európa szerte híres volt dinamizmusáról és pragmatikus konzervativizmusáról. Kiérdemelte a szabad és demokratikus Magyarország bizalmát. Azzal, hogy vezetése alatt csatlakozott a NATO-hoz az ország, nemzetközi szintre emelkedett hazánk megítélése. De manapság Orbán Viktor egyre erősödő nemzetközi kritikák fókuszába került. Miniszterelnökségének második felvonásában tanúbizonyságot tett növekvő szűklátókörűségéről bizonyos társadalmi, gazdasági és politikai kérdésekben.

 

Egy olyan időszakban, amikor a világ legtöbb állama egyre nagyobb hangsúlyt fektet a diplomáciára, a párbeszédre és az együttműködésre, a „hajrá, én egyedül” Orbán Viktor egy dolgot hangsúlyoz folyamatosan – még pedig azt, hogy Magyarország önmagában is megállja a helyét, nincs szüksége segítségre.

 

A magyarországi szélsőjobboldal valódi veszélyt jelent az itt élő zsidók és romák számára. „A szélsőjobboldali és a szélsőséges Jobbik mozgalom erős befolyással bír” – állítja Lauder. Támogatottságuk folyamatosan növekszik, a legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei szerint a második helyen állnak, rögtön a kormánypárt mögött. „A Jobbik ideológiája közel áll a nácikéhoz és a párt néhány nyilvános állásfoglalása szándékosan reprezentálja és idézi fel a Hitler nevéhez köthető háború előtti magyar rezsim rendszerének emlékeit.

 

A Jobbik vezetői - Lauder meglátása szerint - abban hisznek, hogy az igaz magyarok felsőbbrendűek a többieknél. Nyíltan prédikálnak a kisebbségek, például a zsidók ellen. Ők szólították fel a kormányt is arra, hogy készítsenek listát a zsidókról, amely a 70 évvel ezelőtti sötét napokat idézi.

 

Hírhatár

Forrás: www.worldjewishcongress.orgHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt