2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Beismerte tettét az ógyallai gyilkos
2013. 03. 25. 00:00

Juhász Milan ógyallai városi rendőr beismerte a bíróság előtt, hogy ő követte el a tavalyi ógyallai mészárlást, melynek során három embert lőtt le fényes nappal, saját házukban.

Juhász a bírósági tárgyalás bevezetőjében beismerte, hogy a gyilkosságok úgy játszódtak le, ahogy azt leírta a vádat képviselő ügyész. A bíróság előtt csupán pszichiátriai és pszichológiai szakértők beszélnek majd.

"Nem tagadom a vádiratban leírt tett elkövetését" - mondta Juhász Bazinban a Speciális Büntetőbíság előtt hétfőn.  A bíróság tudomásul vette a vádlott kijelentését, amelyet nem vonhat vissza, és nem is támadhatja meg oly módon sem, hogy fellebbez az esetleges döntés ellen. 

A vádlottat és egyéb tanúkat sem hallgat meg a bíróság, mivel nem a bűntény bizonyítása fog zajlani. A bizonyítási eljárás csupán a büntetés megállapításával, kártérítéssel lesz kapcsolatos. 

A szentpéteri illetőségű férfi még tavaly júniusban kezdett lövöldözni egy ógyallai roma család házának udvarában. A problémásnak minősített családdal korábban is sok nézeteltérése volt a hatóságoknak, Juhász munkaidőn kívül kocsizott el a lakáshoz. 

A lövöldözés során egy 44 éves férfi, valamint annak 19 éves fia és 24 éves sógora életüket vesztették, további ketten megsérültek. Egy órával később a lövöldözőt a helyi polgármester háza előtt vették őrizetbe, ahol öngyilkossággal fenyegetőzött.

Az egykori városi rendőr a legsúlyosabb esetben akár 25 évtől életfogytiglanig terjedő börtönbüntetést is kaphatna, de korábban felmerült, hogy beszámíthatatlannak minősítik "paranoid személyiségjegyei" miatt, s intézeti kezelést rendelnek el a háromszoros gyilkosság kapcsán.

Juhász kollégái a személyiségzavarokat a gyilkosság napjáig nem észlelték, a városi rendőr jó és kedvelt szakember hírében állt, 20 éve szolgált a városi rendőrségnél. A pszichiáterek megállapították, hogy tettét a harag motiválhatta, nem kimondottan volt agresszív a személyisége, s frusztrációt okozhatott nála, hogy a problémás családdal nem tudott dűlőre jutni. Sajtóinformációk szerint a megtámadott család viselkedése frusztrálta, és "rendet akart tenni velük".