HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Beismerte tettét az ógyallai gyilkos

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 25    Forrás: bumm, SITA


Ez a cikk archív

Szlovákia - Juhász Milan ógyallai városi rendőr beismerte a bíróság előtt, hogy ő követte el a tavalyi ógyallai mészárlást, melynek során három embert lőtt le fényes nappal, saját házukban.

Hirdetmény

Juhász a bírósági tárgyalás bevezetőjében beismerte, hogy a gyilkosságok úgy játszódtak le, ahogy azt leírta a vádat képviselő ügyész. A bíróság előtt csupán pszichiátriai és pszichológiai szakértők beszélnek majd.

"Nem tagadom a vádiratban leírt tett elkövetését" - mondta Juhász Bazinban a Speciális Büntetőbíság előtt hétfőn.  A bíróság tudomásul vette a vádlott kijelentését, amelyet nem vonhat vissza, és nem is támadhatja meg oly módon sem, hogy fellebbez az esetleges döntés ellen. 

A vádlottat és egyéb tanúkat sem hallgat meg a bíróság, mivel nem a bűntény bizonyítása fog zajlani. A bizonyítási eljárás csupán a büntetés megállapításával, kártérítéssel lesz kapcsolatos. 

A szentpéteri illetőségű férfi még tavaly júniusban kezdett lövöldözni egy ógyallai roma család házának udvarában. A problémásnak minősített családdal korábban is sok nézeteltérése volt a hatóságoknak, Juhász munkaidőn kívül kocsizott el a lakáshoz. 

A lövöldözés során egy 44 éves férfi, valamint annak 19 éves fia és 24 éves sógora életüket vesztették, további ketten megsérültek. Egy órával később a lövöldözőt a helyi polgármester háza előtt vették őrizetbe, ahol öngyilkossággal fenyegetőzött.

Az egykori városi rendőr a legsúlyosabb esetben akár 25 évtől életfogytiglanig terjedő börtönbüntetést is kaphatna, de korábban felmerült, hogy beszámíthatatlannak minősítik "paranoid személyiségjegyei" miatt, s intézeti kezelést rendelnek el a háromszoros gyilkosság kapcsán.

Juhász kollégái a személyiségzavarokat a gyilkosság napjáig nem észlelték, a városi rendőr jó és kedvelt szakember hírében állt, 20 éve szolgált a városi rendőrségnél. A pszichiáterek megállapították, hogy tettét a harag motiválhatta, nem kimondottan volt agresszív a személyisége, s frusztrációt okozhatott nála, hogy a problémás családdal nem tudott dűlőre jutni. Sajtóinformációk szerint a megtámadott család viselkedése frusztrálta, és "rendet akart tenni velük".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt