HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az oktatásra és az esélyegyenlőségre fókuszálva

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 22    Forrás: kanizsaujsag.hu


Ez a cikk archív

A tavalyi évet értékelte és az idei esztendőre vonatkozó cselekvési tervet is ismertette pénteki sajtótájékoztatóján Teleki László. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a romák és a hátrányos helyzetűek „kitörési” pontját változatlanul az oktatásban látja, ezért 2013 is e jegyében, illetve a rasszizmus és a szegregáció elleni „küzdelemben” telik majd.

Hirdetmény

Bevezetőjében Teleki László elemezte a CKÖ elmúlt évi sikereit, végrehajtott célkitűzéseit. Elmondta, az oktatásban sikereket könyvelhettek el. Példaként említette az érettségit adó felnőttoktatást, a Digitális Középiskolát, a főiskolai szintű andragógia képzést, a tehetségfejlesztő kollégiumot, melynek célja a felzárkóztatás, az EXPAK projekt keretén belül zajló programokat, valamint azokat a kulturális rendezvényeket (Roma Holocaust Emléknap, Nemzetiségi Nap), amikkel a roma néphagyományok életben tartását, ápolását méltó módon segítették.

 

Azonban – adott hangot elégedetlenségének a CKÖ elnöke – a 2013-as év már nem lesz a tavalyihoz hasonlóan „derűs”, de ennek, és az alig 5 millió 200 ezer Ft-os éves működési költségnek ellenére, változatlanul mindent megtesznek azért, hogy segítsék a romák és nem romák tanulásra vonatkozó törekvéseit. Az OKJ-s képzésekre való törekvés, a felsőoktatásba történő becsatlakoztatás, a nemrégiben indult TÁMOP-os angol, majd a nemsokára induló német nyelvtanfolyam, írás és olvasás készségfejlesztés, a cigány kultúra megőrzése, és a rasszizmus elleni valós tettek ez évre is szolgáltatnak tennivalót – mondta zárszójában Teleki László.

 

Sz.Zs.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   rromano  | 2013 Március 25 16:54:27 like(0) dislike(0)

Hát ez az. Mindegyik azt mond, amit akar, az elszámolásaikat nem látjuk,miként azt sem, hol vannak azok, akiket Telekiék "kiképeztek". Miért nem ők tartanak sajtótájékoztatót, vagy legalább lennének ott, amikor velük dicsekszenek.

#1   3698741  | 2013 Március 24 08:52:43 like(0) dislike(0)

Személyesen voltam hivatalában,mikor hatalmon voltak s a folyosón kértem Tőle,hogy segítsen roma diplomásként elhelyezkedni,azóta sem segít, jelenleg közfoglalkoztatottként 49.400-Ft-ért napi 8 órában dolgozom,mivel ez is több mint 22.800-Ft.

Tisztában vagyok vele,hogy helyzetem nem egyedi.

Ennyit az egész romapolitikáról.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt