2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az oktatásra és az esélyegyenlőségre fókuszálva
2013. 03. 22. 00:00

A tavalyi évet értékelte és az idei esztendőre vonatkozó cselekvési tervet is ismertette pénteki sajtótájékoztatóján Teleki László.

Bevezetőjében Teleki László elemezte a CKÖ elmúlt évi sikereit, végrehajtott célkitűzéseit. Elmondta, az oktatásban sikereket könyvelhettek el. Példaként említette az érettségit adó felnőttoktatást, a Digitális Középiskolát, a főiskolai szintű andragógia képzést, a tehetségfejlesztő kollégiumot, melynek célja a felzárkóztatás, az EXPAK projekt keretén belül zajló programokat, valamint azokat a kulturális rendezvényeket (Roma Holocaust Emléknap, Nemzetiségi Nap), amikkel a roma néphagyományok életben tartását, ápolását méltó módon segítették.

 

Azonban – adott hangot elégedetlenségének a CKÖ elnöke – a 2013-as év már nem lesz a tavalyihoz hasonlóan „derűs”, de ennek, és az alig 5 millió 200 ezer Ft-os éves működési költségnek ellenére, változatlanul mindent megtesznek azért, hogy segítsék a romák és nem romák tanulásra vonatkozó törekvéseit. Az OKJ-s képzésekre való törekvés, a felsőoktatásba történő becsatlakoztatás, a nemrégiben indult TÁMOP-os angol, majd a nemsokára induló német nyelvtanfolyam, írás és olvasás készségfejlesztés, a cigány kultúra megőrzése, és a rasszizmus elleni valós tettek ez évre is szolgáltatnak tennivalót – mondta zárszójában Teleki László.

 

Sz.Zs.