HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megkezdődött a debreceni szórakozóhelyen történt verés vádlottjainak büntetőpere

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 19    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Megkezdődött hétfőn első fokon annak a két biztonsági őrnek a büntetőpere Debrecenben, aki a vád szerint tavaly májusban cigány származása miatt vert meg súlyosan egy férfit a városban - közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Hirdetmény

Tatár Tímea elmondta: a két vádlott hétfőn közösség tagja elleni, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt állt a Debreceni Járásbíróság elé.     A vádirat szerint a sértett egy barátjával ment hajnalban a belvárosi szórakozóhelyre, ahová korábban már többször nem jutott be. A bejáratnál a rendész közölte, hogy "nemkívánatos személy a szórakozóhelyen", és elküldte.     

 

Szerették volna megtudni a kitiltás okát, de a rendész válaszképp az elsőrendű vádlottra mutatott, hogy vele kell megbeszélniük a dolgot. H. Imre Lajos elsőrendű vádlottról az ügyészség azt állapította meg, hogy ő a budapesti V. László közvetlen személyes megbízottja több, a belvárosi utcában működő szórakozóhelyen. (V. László vállalkozó előzetes letartóztatásban van azzal a büntetőüggyel összefüggésben, amelyben több vezető beosztású rendőrtiszt is érintett.) 

 

A férfi a vád szerint azonnal kihívó, agresszív stílusban lépett fel a sértettel szemben, és egyértelműen cigány származására utalva küldte el. A sértett jelezte, hogy nem megy be a szórakozóhelyre, mire a vádlott előkapott egy boxert és többször fejen ütötte. A sértett hiába könyörgött folyamatosan, hogy fejezze be a bántalmazást, H. Imre Lajos akkor sem hagyta abba, amikor a férfi a földre került.     

 

Az ütlegelés közben az udvar hátsó, félreeső részébe kerültek, ott I. András másodrendű vádlott is bekapcsolódott a bántalmazásba, de a sértett egy ismeretlen harmadiktól - aki az ajtóban állva korábban elküldte - is kapott ütéseket. A vádlottak a ruhájánál és végtagjainál fogva az udvar hátsó részében lévő szemetes konténerek közé húzták, hogy a szórakozni érkező vendégek ne lássák az erősen vérző férfit, majd otthagyták.     

 

A bántalmazott férfi többek közt többszörös orrcsont- és felső állcsonttörést szenvedett.     

 

A vádhatóság szerint a vádlottak a sértettet cigány származása miatt bántalmazták.     

 

A tárgyaláson H. Imre Lajos részletes vallomást tett: a testi sértésre vonatkozóan - tehát részben - beismerte bűnösségét, azt azonban vitatja, hogy ilyen súlyos sérüléseket okozott. A vádlott visszautasította, hogy a sértettet származása miatt bántalmazta.     

 

I. András vádlott szintén részletes vallomást tett, ő azonban teljes mértékben tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy nem vett részt a bántalmazásban.     

 

A bíróság Horváth Péter vezette büntetőtanácsa úgy döntött, hogy igazságügyi orvos szakértőt rendel ki annak megállapítására, hogy a sértett szenvedett-e maradandó sérüléseket, a korábbi szakvélemény szerint ugyanis ezt csak több hónap múltán lehet megállapítani.     

 

A tárgyalás május 22-én tanúk kihallgatásával folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt