HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Másodfokon is Kolompár Orbán felmentését kérte védője

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Március 06    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Kolompár Orbán felmentését kérte ügyvédje az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke és társai ellen folyó másodfokú per szerdai tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken. Védője szerint a Kolompár Orbán ellen hozott elsőfokú ítélet téves következtetéseken alapul, megalapozatlan a tényállás, ezért az elsőrendű vádlott felmentését indítványozta. A bíró pénteken hirdet ítéletet.

Hirdetmény

A Kecskeméti Városi Bíróság tavaly júliusban Kolompár Orbánt első fokon egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ellene és nyolc vádlott társával szemben 2009 novemberében kezdődött perben     a vádlottak közül első fokon kettőt felmentett a bíróság, ketten tudomásul vették az ítéletet míg a másod-, a harmad-, a nyolcad- és a kilencedrendű vádlott fellebbezett.
    

 

Az elsőfokú ítélet kétrendbeli, részben társtettesként, részben folytatólagosan elkövetett, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek Kolompár Orbánt. A bíróság a folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt emelt vád alól felmentette az OCÖ egykori elnökét.
    

 

Az elsőfokú ítélet idején, valamint azóta is szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlottat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése miatt egy év tíz hónap börtönre ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság.
    

 

Kolompár Orbánné harmadrendű vádlottat első fokon egy év börtönnel sújtotta a bíróság, az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.
    

 

Perbeszédében Kolompár Orbán védője szerdán azt kérte a bíróságtól, vegye figyelembe, hogy a vádban jelzett cselekmények több mint öt évvel ezelőtt történtek, valamint azt, hogy a per négy év óta húzódik.
    

 

A védő arra nem tért ki, hogy a 2009 novemberében kezdődött pert a vonatkozó törvény értelmében szüneteltetni kellett, mert Kolompár Orbán képviselőjelöltként indult a 2010-es országgyűlési választáson.
    

 

Kürthy-Kovács Tamás ügyész 2012. november 19-én mondott perbeszédében hangsúlyozta: az elsőfokú bíróság megalapozottan állapította meg a tényállást, de nyomatékos súlyosító körülményeket nem vett figyelembe az elsőrendű vádlott, Kolompár Orbán esetében. A vádhatóság képviselője az első- és a másodrendű vádlott esetében hosszabb időtartamú börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
    

 

A Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és partnerszervezetei a vád szerint az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.
    

 

Szörényi Mariann tanácsvezető bíró március 8-án, pénteken hirdet ítéletet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt