2024 May 01., Wednesday/Fülöp, Jakab napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romák várják a jobbikot Konyáron
2013. 02. 28. 00:00

2013. március 2-án, 17 órára szervez tüntetést a jobbik a Hajdú-Bihar megyei Konyár településre. Az ügy apropója, hogy a helyi iskola egyik nevelőjét rasszista megnyilvánulásokkal vádolják a szülők.

PMH: Honnan szereztek tudomást arról, hogy Konyáron egy, a jobbik által szervezett-tüntetés várható?

 

HT: Többen megkerestek a községből és arról tájékoztattak, hogy a jobbik felvonulást szervez március 2-án. A faluban több helyen is olyan plakátokat találtak, melyeken az alábbi szöveg olvasható: „elég volt a cigány terroristákból…” Állítólag abban az iskolában, ahol a rasszizmussal vádolt fiatal nevelő is dolgozik, szintén megjelentek ezek a „szlogenek” mégpedig úgy, hogy a tablóképek üvegeit firkálták össze ismeretlenek. A jobbik állítólag ennek a nevelőnek a támogatása okán fog felvonulást tartani.

 

PMH: Milyen most a közhangulat a településen?

 

HT: Rossz a hangulat, félnek a cigányok. Azonban én arra hívom fel a romák figyelmét, hogy egyáltalán nem kell félni, ehelyett inkább az összefogást szorgalmazom.

 

PMH: Tudomásunk szerint ellendemonstrációra készülnek. Mit üzen a romáknak?

 

HT: Igen készülünk! Üzenetem pedig a következő: megkérem Magyarország roma lakosságát, valamennyi kisebbségi önkormányzat képviselőjét, illetve a roma szervezetek vezetőit, hogy személyesen is jelenjenek meg március 2-án Konyáron. Meg kell végre mutatnunk, hogy képesek vagyunk az összefogásra, hogy egyáltalán nem félünk a szélsőséges elemektől. Példát kell mutatnuk a világnak is, hogy kiállunk a jogainkért! Az ellentüntetéssel kapcsolatban bárki hívhat, telefonszámom: 06/70-335-47-00.