HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Állami támogatást kapnak az orosz cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, oroszország
2013 Február 22    Forrás: Ororszország Hangja


Ez a cikk archív

Az orosz kormány kidolgozott egy a cigányoktársadalomba való integrálásáról szóló programot, amelynek keretein belül azok lehetőséget kapnak kulturális, oktatási és üzleti programokban való részvételre. Külön figyelmet fordítanak a gyerekek oktatására.

Hirdetmény

Mostantól a cigányság egyszerűsített formában fogja majd megkapni a papírjait, továbbá részesülnek ingyenes jogi konzultációban, valamint gazdaságilag is segíteni fogja őket az állam. Azoknak, akik vállalkozást nyitnának, biztosítják a megfelelő segítséget. A potenciális kereskedőket előzetesen kitanítják. A „cigány üzletnek” meg kell, hogy legyen a sajátossága, amely figyelembe venné ennek a népnek a mentalitását – magyarázza az Üzleti Oroszország szervezet társelnöke, Vlagyimir Golovnyev.

 

- Nyilvánvaló, hogy ezek nem gyártással kapcsolatos, hanem kereskedelmi vállalkozások lesznek. Ez a cigányok vérében van. Ha megnézzük azokat az embereket, akiknek van érzéke a kereskedelemhez, akkor a cigányok között sokkal nagyobb ez az arány, mint a népesség többi részénél.

 

A 2010-es népszámláláson 220 ezer ember jelölte meg nemzetiségként a cigányt. Gyakorlatilag azonban sokkal többen tartoznak ehhez a nemzetiséghez, mintegy 1 millióan. Az állami támogatás segít a cigányságnak az oroszországi megélhetéshez – mondja az Orosz Tudományos Akadémia Néprajzi és Antropológiai Intézetének igazgatója, Vlagyimir Zorin.

 

- A cigányok tábori életmódot folytatnak, gyakran vándorolnak, ritkán telepednek le. A néprajzi kulturális fejlődés sajátosságaival összefüggésben a cigányság körében jelen vannak a szociális-gazdasági, a munkahellyel, dokumentumokkal kapcsolatos problémák.

 

Még egy pont a kormányprogramból – a gyerekek oktatása. A gyerekeknek meg akarják tanítani az orosz nyelvet, valamint a tipikus cigánymesterségeket, úgy, mint a kovácsolás vagy a varrás.

 

Ezen kívül pedig a kormányprogram értelmében szigorúbban ellenőriznék azokat a cigányokat, akik összefüggésbe hozhatóak bűnügyi körökkel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt