HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Berlin uniós fellépést sürget a román és bolgár cigányok bevándorlása miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Február 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Uniós fellépést sürget a német kormány és számos nagyvárosi önkormányzat a szegénység elől menekülő román és bolgár állampolgárok bevándorlása miatt.

Hirdetmény

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) keddi beszámolója szerint a dortmundi önkormányzat azt javasolja, hogy az Európai Unió (EU) nevezzen ki "integrációs biztost" azokba a kelet-európai tagországokba, amelyekből nagy számban vándorolnak ki a szegénység miatt. Az uniós biztosnak a helyben való boldogulást célzó stratégiát kell kidolgozni az érintettekkel együttműködve - javasolják a Ruhr-vidéki nagyváros vezető. 
    

 

Hans-Peter Friedrich belügyminiszter is úgy véli, hogy a problémákat helyben kell megoldani. Németország "uniós szinten és a kétoldalú kapcsolatokban is fellép azért, hogy Romániában és Bulgáriában az eddiginél nagyobb mértékben fordítsák az uniós forrásokat az érintettek integrálására" - idézte a FAZ a német belügyminisztert.
    

 

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger igazságügyi miniszter a túlnyomórészt romákat érintő és a két uniós tagország mellett volt jugoszláv tagköztársaságok vonatkozásában is megfigyelhető migrációval kapcsolatban a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta: "sok roma a hátrányos megkülönböztetés és az ebből fakadó szegénység elől menekül". Hozzátette: "a szegénységi migráció ellen helyben kell jobban küzdeni".    
    

 

A német városi önkormányzatokat összefogó testület, a Deutscher Städtetag szerint a román és a bolgár állampolgárokra vonatkozó munkavállalási korlátozások megszűnését követően, vagyis 2014 elejétől tömegesen vándorolhatnak a szegénység elől Németországba a két tagállamból. Ez tovább növelné az önkormányzatokra rakodó terheket, amelyek a román és a bolgár uniós csatlakozás óta amúgy is folyamatosan emelkednek. 
    

 

A duisburgi önkormányzat szerint előre látható volt, hogy az uniós bővítés gazdasági menekültek hullámát indítja el Németország felé, de az EU és a szövetségi kormány szintjén nem törődtek a problémával. Ezért Németországban a bővítési folyamat során elkövetett "szabályozási hibák" mind a helyi önkormányzatokat sújtják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt