2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hova tűnt a cigányok felzárkóztatásra szánt 120 milliárd forint?
2013. 02. 17. 00:00

Az EU illetékes szerveihez fordul jogorvoslatért az MCF Roma Összefogás Párt, hogy kiderüljön: hova tűnt a roma felzárkóztatásra szánt 120 milliárd forint.

Ifj. Bogdán János emlékeztetett rá: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008 áprilisában készített tanulmánya azt állapította meg, hogy a vizsgált időszakban (1996-2008) 120 milliárd forint állt rendelkezésre roma támogatásokra és szerepelt kifizetett összegként, valójában viszont ennek az összegnek csak 10 százaléka érkezett meg a roma közösségekhez.

Az MCF-nek a témában tett feljelentését 2010. november 26-án a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította - írta közleményében az elnökhelyettes. Ezt követően 2012 decemberében nyílt levélben fordultak Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy saját hatáskörben tegye meg a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy kiderüljön, hova tűnt a roma felzárkóztatásra szánt 120 milliárd forint.

A roma politikus emlékeztet: 2013 januárjában azt a hivatalos tájékoztatást kapta, hogy a legfőbb ügyész helyben hagyta a Fővárosi Főügyészség határozatát. Megállapította, hogy az ügyben nem lehet megállapítani személyre szabott büntetőjogi felelősséget - áll ifj. Bogdán János közleményében.

Az MCF ezek után az Európai Unió illetékes szerveihez fordul jogorvoslatért az "Európai Unió és Magyarország gazdasági érdekeinek megsértése" miatt - közölte a szervezet.