HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányügyi tanács alakul

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Február 01    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Döntött a kormány a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Hirdetmény

Orbán Viktor miniszterelnök a tavaly júliusban kezdődött konzultációs sorozat keretében az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel is tárgyalt. A miniszterelnök ezt követően jelentette be egy legfelsőbb szintű cigányügyi egyeztető testület megalakításának szándékát.

 

A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése. A tanács javaslatot tesz a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kíséri a kormány és az ORÖ keretmegállapodásában szereplő célok teljesülését, valamint véleményezi a megállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és az ORÖ által készített beszámolókat.

 

A tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ elnöke, további tagjai az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A tanács legalább negyedévente tart ülést.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   vorba  | 2013 Február 16 19:50:03 like(0) dislike(0)

Igazatok van , az nem elsösórban pártfüggő , persze azárt van némi szerepe  annak , hogy  melyik párt miként is gondolja  a  magyarországi  cigányság  helyzetének mególdását .  De persze hogy nem ez a fö , hiszen ma már  nem csak a romák életfeltételei rosszabbak , mint előzöleg bármikor , hanem  az ugymond magyar emberek is sanyaragnak , családostol !Véleményem szerint , itt egy teljes , politíkai elit váltásra van szükszég , mert ebben a mostani rendszerben , minden magát politikusnak mondó  , ember , ( tisztelet a kivételnek , mert azért akad ilyen is  ) a szaját maga anyagi hasznát  nézi , csak ez miatt  politízál , mert mondjuk meg az ígazat , miből élnének meg  ?  Meg a legnagyobb baj az , hogy Nekik már elfogyott a tekintélyük , nics tiszteletük , mert szinte mind eljátszották , hazudnak , hülyének nézik a népet  ! Annak ellenére hogy ök ültették öket e székeikbe , de sajnos nem nézik semmibe a népet ,  a választópolgárokat sem , akkor mit vár ez a roma társadalom , föleg amikor a cigányság ( vezetöiben ) is  sok az a szemály akik saját  anyagi érdeke miatt , csapodik a mindenkóri kormányzó párthoz , csakhogy felszinen maradhassanak , abben a legjobb a Floríán , aki hatalmi , és anyagi érdekei miatt a legnagyobb kerékkötője a Roma ügyeknek !  mert van például valaki , aki hallota már , hogy mikor mondott véleményt , vagy gondolatot a a cigányság ügyeiben ? Dehogy van , hiszen csak aláír , ezt már megtanulta  !! na ennyit egyenlöre ,   de mondjátok , hogy ti hogyan gondoljátok  ?

#2   rromano  | 2013 Február 05 10:29:24 like(1) dislike(0)

És mi van a 2010-ben megalakított Roma Integrációs Tanáccsal? Feloszlatták? Kistafírozták a tagjait és szélnek eresztették őket? Azok sem csináltak semmit, ezek sem fognak. Még több tanácsot, ezeret!, hátha valamelyik megmondja, hogy ennyi balogzoltáni és farkasflórii erőfeszítés ellenére miért pusztul a cigányság, rohad a helyzet.?

#1   belakukorelli  | 2013 Február 04 11:44:25 like(1) dislike(0)

parsztügyi,csendőrügyi,esetleg romaügyi ,nem fontos,mert nem hiteles,nincs mögötte tartalom,a hatalom által kijelölt díszcigányok,hozzánemértő pártkatonák és balogh ,,,jézus mária..ez az ország mindaddig egy rakás fos lesz,amíg a dolgok így intéződenk,,,a szar elkenésére gondolok,és lassan eljutunk oda hogy a parasztvakítás nem lesz HATÁSOS,AKKOR MI fog történni?...kérdezhetné at eccerű ember...az öntudatra ébredőket legyilkolják mintsem jogot és teljes tagságot kapjanak a hungárija nevezetű klubban?hát amennyi itt a szellemileg retardált gyökér,könnyen meglehet,,ha nem így lenne miért tenyésztették volna ki a szélsőséges náci félkatonai szervezeteket?miért engednék a falvakban terrorizálni a gyermekeket asszonyokat stb?  a szólás és gyülekezés szabadséga végett? dehogy is,az véletlenül sem tenné lehetővé a masírozást falvakon belül....mit gondoltok azt a pártucat rendőrt mi a szarnak küldik oda?...a romák védelmére? nem nem...csak hogy a felháborodott polgárok nehogy kapanyélre hányják a náci patkányokat,rgo: zavartalanul terrorozálhassanak roma embereket,,szóval amig ilyen szarevő retardált szellemi szinten működik az ország,mindig is csak készülni fog,de sosem lesz kész,hölyeim és uraimmég annyit szabadjon hozzáfűznöm hogy ugye mindenki tudja hogy a jelenlegi helyzetért az mszp ugyanannyira felelős mint a jelenlegi kormány?!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt