2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma nőt vertek bőrfejűek, vagy fordítva? Erős rendőri jelenlét Gyöngyösön
2013. 01. 31. 00:00

Kedden állítólag három bőrfejű megvert egy roma nőt Gyöngyösön, vagy fordítva: három cigány vert meg egy szkinhed lányt. Tény, hogy szerdára a Heves megyei várost ellepték a rendőrök.

Az atv.hu rendőri forrásból úgy értesült, hogy kedden három bőrfejű megvert egy nőt, akiről úgy tudjuk, hogy cigány. Információink szerint Gyöngyös tele van részben civil részben egyenruhás rendőrökkel, mert felröppent a hír, hogy a romák bosszút akarnak állni és szervezkednek. 

Egy gyöngyösi forrásunk arról számolt be, hogy kedden egy rendőrségi rohamkocsi ment nagy sebességgel a cigánytelep felé.

Arról is értesültünk, hogy a helyi zeneiskola előtt – ahol az összlakossághoz képest erősen felülreprezentált a cigány tanulók aránya – a rendőrök sokakat igazoltatnak.

Update: egy másik informátorunk megerősítette, hogy volt verekedés, és valóban hírzárlat van, de az újabb verzió szerint romák verhettek meg egy "szkinhed lányt".

Update 2.: írásbeli megkeresésünket követően több órával a heves megyei rendőrség a következő rövid közleményt küldte meg szerkesztőségünknek: "Tájékoztatom, hogy a megkeresésében szereplő esemény kapcsán nem érkezett bejelentés a Rendőrség ügyeletére."

Update 3.: a heves megyei rendőrség első emailjét követően fél órával a következő emailt kaptuk: "kérem szíves türelmüket, a megkeresésük kapcsán, válaszunk óta érkezett információk feldolgozása jelenleg folyamatban van."

Update 4.: a rendőrség este fél hatkor reagált cikkünkre. Közleményükben kitérnek arra, hogy a hírünk megjelenését követően "15.30-kor vettek fel feljelentés a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, amely szerint, 2012.január 29-én egy gyöngyösi középiskolában, óraközi szünetben két, ott tanuló diák összeverekedett, mely során mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A bejelentés kapcsán a Gyöngyösi Rendőrkapitányság indított eljárást."