HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kanada hirdetésben riogatja a Miskolcról kivándorlókat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 16    Forrás: Index


Ez a cikk archív

A gyorsabb kitoloncolást lehetővé tevő új jogszabályt ismertető reklámkampányt kezdett Miskolcon a kanadai nagykövetség. A város fideszes polgármestere, Kriza Ákos levélben tiltakozott. Közleménye szerint „nem engedjük vissza a kivándorolt romákat”, és annyit dolgoznak, „amennyit kell mindaddig, ameddig a fészekrakók ki nem költöznek”.

Hirdetmény

„Nem engedjük vissza a kanadai romákat!” – címmel adott ki közleményt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a kanadai nagykövetség hirdetési kampányának hírére reagálva. Kriza szerint „elég volt abból, hogy egyesek azt gondolják, hogy Miskolccal, a miskolciakkal bármit meg lehet tenni”, a most felmerült problémát pedig a jelenleg vádirati szakaszban tartó Fészekrakó ügyre vezeti vissza.

 

Magyar Nemzet értesülései szerint a kanadai kormány kampányt indít Miskolcon a jóléti szolgáltatások reményében kivándorlók elrettentésére. Óriásplakátokon és rádiós hirdetésekben magyarázzák el, hogy a korábban akár évekig húzódó elbírálási folyamat néhány hétre rövidült, az elutasított menedékkérelmek benyújtóit pedig a korábbinál „gyorsabban hazaküldik”. A lap értesülései szerint az egyik helyi rádió szerdától kezdve sugározza a hirdetést

 

A polgármester szerint „kanadai és jobbikos riogató kampány ide vagy oda, addig és annyit dolgozunk, ameddig és amennyit kell mindaddig, ameddig a fészekrakók ki nem költöznek, mert ezt várják el tőlünk a miskolciak, és csak ez lehet az út a biztonságos Miskolc megteremtéséhez”. Azt is mondta, hogy a Kanada által visszaküldött kivándorlóknak Miskolcon nincs hova visszatérniük.

 

A város fideszes polgármestere, Dr. Kriza Ákos levélben tiltakozott a kanadai nagykövetség akciója ellen, amelyről állítása szerint csak egy nappal annak elindítása előtt tájékoztatták. Kriza októberben találkozott Jason Kenney kanadai bevándorlási miniszterrel, ekkor szó esett a bevándorlási szabályok szigorításáról, de a kampányról nem beszéltek – mondta a polgármester. A városvezető közleményében felháborodását fejezte ki a kampány miatt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt