HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Feljelenti az MCF Bayer Zsoltot

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 10    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Büntetőfeljelentést tesz a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója ellen - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Hirdetmény

A közlemény szerint az újságírót a január 5-ei írásával kapcsolatban jelentik fel, mert álláspontjuk szerint a szerző a "magyarországi cigánysággal szemben izgatás, uszítás és gyilkosságra való felbujtás bűncselekményt követett el". 
    

 

A feljelentést a szervezet tisztségviselői hétfőn adják át Polt Péter legfőbb ügyésznek - áll a közleményben.
    

 

Az MCF országos elnöksége továbbá arra kéri a Fidesz országos elnökségét, hogy - miként ezt demokratához híven megtette Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter - határolódjon el Bayer Zsolttól, és zárja ki a pártból.
    

 

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy szerdán közösség elleni izgatásra hivatkozással két magánszemélytől is érkezett feljelentés a Legfőbb Ügyészségre a Magyar Hírlapban január 5-én megjelent újságcikk miatt. A Legfőbb Ügyészség mellett a Fővárosi Főügyészségre is érkezett feljelentés a cikkel kapcsolatban - tette hozzá. 
    

 

Bayer Zsolt szóban forgó szombati írásában a szigethalmi esetre utalva úgy fogalmazott, hogy "gyáva, undorító, kártékony állatok" késeltek. Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta írását.
    

 

A publicista kedden válaszolt a bírálatokra, és azt írta, hogy szándékosan félreértették a mondatait. "Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - fogalmazott keddi írásában Bayer Zsolt.
    

 

Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa és Stefka István főszerkesztő a lap internetes oldalán kedden nyilatkozatot tett, ebben azt írták, hogy bár a publicista szavait félremagyarázták, elnézést kérnek azoktól, akik számára félreértésre adott okot a szerző néhány gondolata. A lap internetes oldalán szerdán frissítették a nyilatkozatot; ebben már nem szerepel elnézéskérés. Azt írták, hogy a Magyar Hírlap "visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését", továbbá arra hívták fel a lap olvasóit és támogatóit, "álljanak ki" főmunkatársukért, a lapért és a nemzeti kormányért.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   rromano  | 2013 Január 11 08:40:24 like(0) dislike(0)

"és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" és nemcigány is, köztük Bayer Zsolt, ha kérhetem, és ha már mmindenképp kirekeszteni akarunk valakit, valakiket. Nem mellesleg, az MCF meg az OCÖ mindig csak fenyegetőzött, hogy feljelenti ezt, azt, aztán sose tette. Nincs mitől tartania a jeles publicistának, őt sem fogják.Csak arra jó az egész, hogy néhány napra bekerüljenek a hírekbe.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt