HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megbeszélésre hívta Bayer Zsoltot Farkas Flórián

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Január 09    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Személyes megbeszélésre hívta Bayer Zsoltot múlt szombati írásával kapcsolatban az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, Farkas Flórán fideszes országgyűlési képviselő.

Hirdetmény

Az ORÖ kedden az MTI-vel azt közölte, hogy "a Magyar Hírlapban megjelent Bayer Zsolt-írás kapcsán az ORÖ elnöke személyes megbeszélésre kérte fel Stefka István főszerkesztőt és Bayer Zsolt publicistát". 
    

 

A közlemény szerint Farkas Flórán péntek délre hívta megbeszélésre Bayer Zsoltot és Stefka Istvánt az ORÖ székházába.
    

 

Az ORÖ azt írta, a szervezet elnöksége sajnálattal tapasztalja, hogy egy garázda bűncselekmény kapcsán újra az indulatok és a "roma integráció kriminalizálása" került politikai napirendre az elmúlt napokban.
    

 

Úgy fogalmaztak: az ORÖ "Új roma politika" programjának alapja az volt - s ezt azóta nemegyszer hangsúlyozták -, hogy "a botránypolitika kapuit bezárjuk, a romaügyet átfogó szakpolitikaként kezeljük". Hozzátették, azt is tisztázták több esetben, hogy az ORÖ és hivatala nem szándékozik foglalkozni egyes esetekkel, különösen nem a rendészeti és igazságszolgáltatási szervek hatáskörébe tartozó ügyekkel, hanem "acigány társadalom felemelkedéséért végzett programszerű munkát kívánja irányítani".
    

 

"A politikai hangulatkeltők újra és újra erről a munkánkról vonják el a közvélemény figyelmét, rombolva a roma integráció és a békés társadalmi együttélés lehetőségét Magyarországon" - írták. Közölték, Bayer Zsolt szombati írását is "ilyen politikai hangulatkeltésnek" tartják.
    

 

Az ORÖ közleményében jobbulást kíván "az agresszió áldozatául esett sportolóknak" és "elítéli mind a hasonló bűncselekményeket, mind pedig a hasonló hangvételű írásokat".
    

 

Bayer Zsolt szóban forgó szombati írásában a szigethalmi esetre utalva úgy fogalmazott, hogy "gyáva, undorító, kártékony állatok" késeltek. Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta írását szombaton Bayer. 
    

 

A publicista kedden válaszolt a bírálatokra, és azt írta, hogy szándékosan félreértették a mondatait. "Nem akarom likvidálni acigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - fogalmazott keddi írásában Bayer Zsolt.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   maros50  | 2013 Január 09 08:56:55 like(0) dislike(0)

Bayer jó beleköpött a "roma integrációba".Ezzel is megerősítette a karlendítösök táborát.Amit felépített az ORŐ kökeményen lerombolta.Gondolja Bayer,hogy a magyarázkodásával helyre hozta a baromságait.E cseppet sem."legyenek kirekesztve a cigányok"?Amikor már úgy is kívannak rekesztve,mert nem emberi körülmények között élnek?Jó volna tudni,hogy nálla mit jelent a "társadalomból való kirekesztés"!Jó lenne ha az ORŐ nem a székházba vinné a delegációt,hanem a  szerencsétlen romák putrivilágába ahol a kenyér is luxus.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt