2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Feljelentették csalásért a Roma Sajtóközpontot
2012. 12. 20. 00:00

A Roma Sajtóközpont cége annyi adótartozást halmozott fel, hogy a beltag újságíró elveszítheti a lakását miatta.

Csalás miatt feljelentést tett az ország első roma hírügynöksége, a Roma Sajtóközpont ellen (RSK) ellen  a közhasznú szervezet egyik alapító tagja a budapesti VII. kerületi kapitányságon. Lakatos Elza  egészen a kezdetektől, 1995 decemberétől 2012 márciusáig dolgozott az RSK-ban újságíróként. Közölte, hogy azért tett rendőrségi feljelentést, mert "kihasználta, tönkretette az RSK", és most bármikor elárverezhetik a feje fölül a tetőt.

 

2003-ban az RSK akkori igazgatónak a javaslatára beltagságot és ügyvezetői tisztséget vállalt az RSK cégében, az Opre Médiaszolgáltató Bt-ben azzal az ígérettel, hogy ők fizetik majd utána az alkalmazotti járulékokat. Csakhogy a Bt az elmúlt években jelentős adótartozást halmozott fel, amely miatt most elárverezhetik az újságíró lakását. Az RSK közgyűlése elismerte a tartozást, melyet az Opre Bt halmozott fel. Lakatos Elza  azt mondta: évek óta többszázezer forinttal tartozik neki az RSK elmaradt fizetés címén, ezekről még csak tartozáselismerő nyilatkozatot sem kapott. Hozzátette, hogy több, mint fél évig peren kívül próbált megegyezni az RSK-t működtető egyesülettel, hiába.
 
 
A Roma Sajtóközpont 1991-ben azzal a céllal alakult, hogy roma témájú hírek jelenjenek meg a többségi sajtóban. A hírek, tényfeltáró riportok mellett számos kiadványt jelentettek meg. Köztük a kényszermosdatásokról, a holokauszt túlélőkkel készített interjúkból, legutóbb a romák elleni gyilkosság sorozatról.