HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Magyarország biztonságosnak lett nyilvánítva

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 December 15    Forrás: kanadavilaga.com


Ez a cikk archív

Nyilvánosságra hozták azoknak az országoknak a listáját, amelyeket emberi jogi szempontból biztonságosnak ítélnek. Az Európai Unió tagországai közül 25, illetve az Egyesült Államok és Horvátország.

Hirdetmény

Pénteken Kanadában Jason Kenney bevándorlási miniszter közzétette azoknak az országoknak a listáját, amelyet az észak-amerikai ország emberi jogi szempontból biztonságosnak ítél. Ez azt jelenti, hogy az ezekből az országokból érkező bevándorlók menedékkérelmét a kanadai hatóságok ezután gyorsítva bírálják el: az új törvény szerint ha a kérelmet érkezéskor, a határon adják be, akkor 45, ha már Kanadában élőként, akkor 30 napon belül dönteni kell. Egy-egy biztonságosnak ítélt ország kérelmezője a bírálatig az alapvető és a sürgősségi egészségügyi ellátásra sem jogosult, akit pedig elutasítanak, nem fellebbezhet, és korábban toloncolják ki, mint eddig.

 

A biztonságosnak ítélt 25 EU-tagország között ott van Magyarország is, Románia és Bulgária viszont nem. Kenneynek egyik kedvenc céltáblája volt Magyarország, illetve azok a romák, akik ezrével vándorolnak ki Kanadába. A bevándorlási miniszter hónapok óta „hazug magyarországi menedékkérőkről” beszél, és ahogy pénteken is emlékeztetett, gyakorlatilag az összes magyarországi kérelmet megalapozatlannak találják a hatóságok. (Hogy amit Kenney és mások is mondanak, az rasszista, uszító dolog, arról Kanada legnagyobb napilapja, a Toronto Star cikket és magyarországi riportot is írt már.) A Magyarországról elvándorló romák 98 százaléka Kanadába megy: többen, mint Iránból, Kínából és Észak-Koreából együttvéve. Kanadában a C-31 néven futó új bevándorlási törvény holnap lép életbe. Kritikusai azt állítják, hogy csak arra jó, hogy még több tévedési lehetőséget vigyen a mostani rendszerbe, és így lehet bevándorló, akit úgy toloncolnak vissza hazájába, hogy ott üldöztetés és halálos fenyegetések várják.

 

refugee-claim-to-canada-2007-2010A

 

refugee-claim-to-canada-2007-2010Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Magyar árnyék

  • A társadalmi rasszizmus rombolja a roma gyerekek örökbefogadásának ügyét

  • Megzavart egy roma LMBTQ-emberekről szóló filmvetítést a Mi Hazánk

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt