2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Schmidt Mária roma díja
2012. 12. 07. 00:00

A Fővárosi Cigány Önkormányzat az emberi jogok napján díjat ad Schmidt Máriának, a Terror Háza főigazgatójának.

A „Múltunk közös lesz a jövőben is” díjat a Fővárosi Cigány Önkormányzat 2009-ben alapította.

 

A díj átadása – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben – a "Fővárosi Cigány Önkormányzat egyik legnemesebb hagyománya", hiszen olyanok kapják, akik a "cigányság társadalmi integrációját kiemelkedően támogatják és elősegítik".

 

A díj a "társadalmi szolidaritás és összetartozás" érzését hivatott kifejezni, amely „minden magyarországi polgártársunk boldogulását szolgálja”. Az alapítók szándéka szerint a díjat minden évben három "arra érdemes és megbecsült" személy kapja.

 

Az eddigi kitüntettek között van Kocsis István a BKV korábbi vezérigazgatója, Bencze József altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, Tarlós István főpolgármester, Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet, Molnár Ferenc „Caramel”, Töröcskei István az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója és Snétberger Ferenc gitárművész.

 

A 2012-es év díjazottjai Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Bán Tamás, a Budapesti Városüzemeltetési Központ igazgatósági elnöke és Mezei István a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya.

 

A díjakat december 10-én, az emberi jogok napján adják át.