HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködési megállapodást kötött a HM és az ORÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 November 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a katonai pálya iránt érdeklődő és az arra alkalmas cigány fiatalok képzéséről és foglalkoztatásáról; a dokumentumot Hende Csaba tárcavezető és Farkas Flórián, az ORÖ elnöke kedden írta alá Budapesten.

Hirdetmény

Hende Csaba elmondta, a hadsereg mindig is a társadalmi mobilizáció fontos terepe volt. A honvédség ugyanazt kínálja cigányoknak is mint mindenki másnak: kemény munkával megszerezhető tisztes megélhetést, részt a közös célok megvalósításból, valamint stabil, kiszámítható életpályát.
    

 

A honvédség meritokratikus elven működik, tehát az érdem, a teljesítmény számít - tette hozzá.
    

 

Hende Csaba szerint az egyenruha és a bajtársiasság miatt a magyar honvédségben nincs diszkrimináció. Kifejtette, szociológiai vizsgálatok többszörösen igazolták, hogy a magyar társadalom szervezetrendszerei közül éppen a magyar honvédség az, amelyben feltűnően alacsony mértékben van jelen a cigányellenes érzület.
    

 

A közös egyenruha minden különbséget eltakar és a bajtársiasság azt jelenti, hogy mindenki egyformán fontos - mondta Hende Csaba. Hangsúlyozta: elkötelezettek abban, hogy a cigányság társadalmi felemelkedéséhez a maguk eszközeivel hozzájáruljanak.
    

 

Farkas Flórián, az ORÖ elnöke arról beszélt, hogy a honvédelmi tárcával kedden megkötött megállapodás mind szellemiségében, mind kötelezettségvállalásában kapcsolódik a kormánnyal kötött keretmegállapodáshoz. Ugyanis - mint rámutatott - a megállapodás két nagyon fontos pillért, a képzést és a foglalkoztatást érinti. Továbbá "a fegyelem, a rend tanítását, tanulását" - fűzte hozza.
    

 

A közreadott sajtóanyag szerint az együttműködés értelmében a HM felmérést készít a hiányszakmákról, amelyekhez "kapcsolódó beosztásokban kiemelten alkalmaz roma fiatalokat, akikre vonatkozóan az ORÖ tesz javaslatot, és akiknek a kiválasztásában együttműködik".
    

 

A HM és az ORÖ együttműködik annak érdekében, hogy az iskolarendszert végzettség nélkül elhagyó, de a katonai pályára alkalmas fiatalok egy olyan, a honvédség célkitűzéseinek és feladatainak a végrehajtása szempontjából szükséges szakképzettség megszerzésére irányuló képzési programban vehessenek részt, amelyet a munkaügyi szervezet finanszíroz és bonyolít le, a HM pedig biztosítja a programot elvégző fiatalok foglalkoztatását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt