2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romaintegrációs munkacsoport alakult Kolozsváron
2012. 11. 13. 00:00

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Főtitkárságának kezdeményezésére romaintegrációs munkacsoport alakult kedden Kolozsváron.

Amint az RMDSZ tudatta, a munkacsoportba olyan polgármesterek, tudományos kutatók, civil szervezeti vezetők, pályázatíró szakemberek kaptak meghívást, akik a magyar anyanyelvű romák társadalmi integrációjának elősegítésén dolgoznak.
    

 

A munkacsoport célja felkészíteni az önkormányzatokat és civil szervezeteket a 2014-től megnyíló, a romaintegrációt célzó EU-s pályázati források minél hatékonyabb lehívására.
    

 

"A jövő év második felére olyan pályázati csomagokat fogunk összeállítani, amelyek segítséget nyújtanak a téma iránt érdeklődő önkormányzatoknak és civil szervezeteknek" - idézte az RMDSZ hírlevele Székely Istvánt, a szövetség társadalomszervezésért felelős főtitkárhelyettesét.
    

 

Tonk Gabriella az ENSZ Fejlesztési Programja egyik romániai projektjének koordinátora elmondta, hogy egy országosan kiemelt kísérleti program helyszíne Kolozsvár. A programalkotás során olyan módszertani tudás halmozódik fel a városban, amely a későbbiek során mindenromaintegrációs program megfogalmazásánál hasznosítható lesz - tette hozzá.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök