2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kanada továbbra is visszaküldi azt, akinek elutasították a menedékkérelmét
2012. 10. 12. 00:00

Kanada nem folytat "tömeges kitoloncolást", de továbbra is kiutasítja azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét a kanadai független menekültügyi testület elutasítja.

A közleményben idézték Jason Kenney kanadai állampolgársági és bevándorlásügyi minisztert, aki a héten Magyarországon járt, kiemelve, hogy a kanadai menekültügyi rendszer új intézkedéseinek megfelelően gyorsabban ki lehet majd utasítani az országból azokat a magyar menedékkérőket, akiknek a kérelmét megalapozatlannak találták. A menekültügyi rendszer változásainak következtében pedig a "bizonyos országokból" - például Magyarországról - érkező menedékkérők kevésbé részesülnek majd egészségügyi és szociális juttatásokban - fogalmazott a miniszter.

 

Jason Kenney hangsúlyozta, országa nyitott marad a Magyarországról érkező legális bevándorlók előtt, de ha valaki érvényes munkavállalási engedély nélkül érkezik, akkor nem dolgozhat és nem részesülhet juttatásokban. Hozzátette: ha valaki illegálisan vállal munkát vagy megalapozatlan menedékkérelmet nyújt be, akkor a kanadai hatóságok visszaküldik Magyarországra.

 

A kanadai tárcavezető a héten kétnapos látogatáson járt Magyarországon, találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, Martonyi János külügyminiszterrel és Balog Zoltánnal emberierőforrás-miniszterrel. A megbeszélések középpontjában a kanadai-magyar kapcsolatok és a Magyarországról Kanadába érkező migránsok helyzete állt. 

 

Jason Kenney találkozott Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselővel, az Országos Roma Önkormányzat elnökével is, akivel a magyar kormány nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiájáról tárgyalt, továbbá ellátogatott Miskolcra és a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Alsózsolcára, ahonnan az utóbbi időben különösen sokan érkeztek Kanadába.